ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν δύο από τους κατηγορούμενους – Τι είπαν στις απολογίες τους

dolofonia alki
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν την Τετάρτη, 09.02.2022, την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Εκνεύρισε την ανακρίτρια ο 20χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday, ο 20χρονος Αλβανός φέρεται να εκνευύρισε την ανακρίτρια, καθώς δεν καταλάβαινε τις ερωτήσεις που του έκανε. Προκλήθηκε μια ένταση για λίγα λεπτά, με τις φωνές της ίδιας να ακούγονται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακόμη και έξω από το γραφείο της. Ωστόσο, μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η απολογία συνεχίστηκε κανονικά.

«Δεν ξέρω πως θα ζήσω από δω και πέρα» είπε ο 21χρονος Έλληνας

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

«Έχω μετανιώσει και δεν ξέρω πως θα ζήσω από δω και πέρα, γνωρίζοντας πως είμαι μέρος αυτού που έχει συμβεί» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της σημερινής απολογίας του. «Είδα σφοδρότητα, χτυπήματα και ροπαλιες, με ιδιαίτερη ένταση. Αμέσως αντιλήφθηκα ότι θα εκτραπεί και πιθανόν να οδηγήσει σε μοιραία αποτελέσματα, και μπήκα αμέσως ξανά στο αυτοκίνητο», είπε ακόμη.

Σχετικά με τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός του Citroen, φέρεται να είπε κατά την διάρκεια της τετράωρης απολογίας του, πως βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος και συνεπλάκη με τον έναν εκ των τραυματιών, αλλά όχι με τον Άλκη.

Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Δείτε τι δήλωσε ο δικηγόρος του 21χρονου

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα. Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Λήψη DNA

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

You may also like

Comments are closed.