Δωρεάν Ίντερνετ σε 3 Δήμους της Αχαΐας

Facebook
Twitter

Η αρχική είδηση έλεγε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στην προμήθεια και εγκατάσταση Access Points δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε σχεδόν 2.500 σημεία δημόσιων χώρων σ’ όλη τη χώρα, τα οποία έχουν υποδείξει 267 Δήμοι στο πλαίσιο του έργου «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Και επειδή το ψάξαμε λίγο παραπάνω, η έρευνα μας κατέλεξε στο εξής. Στην περιοχή της Αχαΐας, στο πλαίσιο μιας εκ των τριών εκτελεστικών συμβάσεων που ήδη υπεγράφησαν απ’ τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, θα εγκατασταθούν στον Δήμο Αιγιάλειας 12 Περιοχές Ασύρματης Πρόσβασης (ΠΑΠ) και 25 συνολικά Σημεία Ασύρματης Πρόσβασης, εκεί που έχει υποδεχθεί απ’ την πρόταση του τοπικού Δήμου (φωτογραφία), με υπογραφή του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Επίσης, στο Δήμο Καλαβρύτων, ύστερα από την πρόταση του εκεί δημάρχου Θανάση Παπαδόπουλου θα εγκατασταθούν 8 νέες Περιοχές Ασύρματης Πρόσβασης (ΠΑΠ) και 18 Σημεία Ασύρματης Πρόσβασης ενώ στο «κάδρο» μπαίνει και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, με την εγκατάσταση 11 ΠΑΠ και συνολικά 25 Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης, ύστερα από την πρόταση που είχε επεξεργαστεί πέρυσι ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και θα υλοποιήσει φέτος ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.   

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο ίδιο πλάνο εντάσσονται και άλλοι Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας όπως ο Δήμος Αγρινίου, ο Δήμος Ναύπακτου κ.α. Ποιος φορέας θα υλοποιήσει το συμβατικό αντικείμενο του έργου; Εδώ η απάντηση έρχεται απ’ το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει αναφέρει -για την δική μας περίπτωση- ότι υπεγράφη με «την Ένωση Εταιρειών ‘VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. – COSMOS COMPUTERS A.E.B.E.’, εκτελεστική σύμβαση ύψους 3.065.985,00 € πλέον ΦΠΑ, για την υλοποίηση του έργου σε 100 Δήμους των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας με την εγκατάσταση και την υποστήριξη λειτουργίας WiFi hotspots σε 781 περιοχές».

«Η ψηφιακή μετάβαση απαιτεί σύγχρονες υποδομές στο σύνολο της χώρας και προς όφελος όλων των πολιτών. Στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να κάνει ένα άλμα προς την εποχή της ευρυζωνικότητας. Το ‘WiFi4GR’ πιστεύω ότι είναι ένα έργο που μπορεί να αλλάξει το χάρτη της ευρυζωνικότητας στις πόλεις και τα χωριά μας», είναι η δήλωση του 51χρονου υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top