ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης

Facebook
Twitter
Τα μαθήματα παραδίδονται έως τις 30 Ιουνίου μέσα από τη σειρά διαδικτυακών μαθημάτων «Elements of AI», https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6/stoixeia-texnhths-nohmosynhs-279 , η οποία απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και να κατανοήσουν τα στοιχειώδη, για την ΤΝ και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί.

Τα μαθήματα διατίθενται δωρεάν στην Εθνική Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, η οποία ξεκίνησε «με στόχο να δίνουμε δωρεάν εκπαιδευτικό περιεχόμενο για ψηφιακές δεξιότητες», όπως έχει τονίσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Πρέπει διαρκώς να επιμορφώνεσαι για να μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός στη δουλειά. Και σε αυτό το πλαίσιο, κάθε σχεδιασμός που έχει σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, πρέπει να έχει στον πυρήνα του αυτού του τύπου τα προγράμματα, τις προσεγγίσεις. Είναι μία συντονισμένη προσπάθεια κι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό», σύμφωνα με τον υπουργό.

Πρόκειται για ασύγχρονο μάθημα (μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει με τον δικό του ρυθμό) και χωρίζεται σε δύο ενότητες:

• Η πρώτη μας εισάγει στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, απαντώντας στο ερώτημα: «Πώς η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει τη ζωή μας, διερευνώντας τι είναι και τι δεν είναι δυνατόν να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη.

• Η δεύτερη ενότητα, πιο εξειδικευμένη, πραγματεύεται τις μεθοδολογίες και διαδικασίες (όπως για παράδειγμα η χρήση αλγορίθμων, στοιχείων μηχανικής μάθησης και νευρωνικών δικτύων) που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την ανάπτυξη εφαρμογών ΤΝ (η γνώση βασικών αρχών προγραμματισμού Python, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο, βοηθά στην μεγαλύτερη κατανόηση των θεμάτων που πραγματεύεται αυτή η ενότητα).

Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει κείμενα, εικόνες, ασκήσεις κατανόησης και αυτοαξιολόγησης, καθώς και πρόσθετο υλικό για περαιτέρω εμβάθυνση. Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν απαιτούνται περίπλοκα μαθηματικά ή γνώσεις προγραμματισμού. Το μάθημα είναι διαθέσιμο στα ελληνικά στον σύνδεσμο:https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6/stoixeia-texnhths-nohmosynhs-279.

Το «Elements of AI» διατίθεται στο ελληνικό κοινό από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ενώ η μετάφραση στα ελληνικά (Α ενότητα) παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τη γλωσσική επιμέλεια του μαθήματος (Α ενότητα) ανέλαβε η Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέχρι σήμερα τα διαδικτυακά μαθήματα «Elements of AI» έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 650.000 πολίτες, από 170 χώρες. Σημειώνεται πως το 40% των συμμετεχόντων στον κύκλο μαθημάτων είναι γυναίκες, ποσοστό υπερδιπλάσιο του μέσου όρου συμμετοχής σε κύκλους μαθημάτων στην επιστήμη των υπολογιστών.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top