ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν προβολές ταινιών από Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων

Facebook
Twitter
Μία κομεντί που σχολιάζει γλυκόπικρα τη σχέση ζωής και τέχνης που υπογράφει ο Γκαστόν Ντουπράτ και μία δραματική ταινία δοσμένη με την σκηνοθετική ματιά του Παντελή Βούλγαρη, «εισβάλουν» στις 9.30 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής 11 Ιουλίου, στη ζωή των σινεφίλ της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Σημεία αναφοράς των δύο προβολών, οι Εργατικές Κατοικίες της Παραλίας και ο αίθριο χώρος του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ στον Άγιο Ανδρέα, εκεί όπου αντίστοιχα θα προβληθούν οι ταινίες « Το αριστούργημά μου» και το «Τελευταίο Σημείωμα».

«Το αριστούργημά μου» προβάλλεται στο πλαίσιο της ενότητας του Πολιτιστικού Οργανισμού «Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος» και το «Τελευταίο Σημείωμα» στο πλαίσιο συνεργασίας του Πολιτιστικού Οργανισμού με τον ΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ με τη δράση να τελεί υπό την  Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Το τελευταίο σημείωμα

«Το Τελευταίο Σημείωμα» είναι μία δραματική ταινία, η οποία βασίζεται στην εκτέλεση των 200 Ελλήνων κομμουνιστών πολιτικών κρατουμένων, ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού από Έλληνες αντάρτες το 1944.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρε Χένικε, Μέλια Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Γιώργος Καραμαλέγκος, Βασίλης Κουκαλάνης, Λουκάς Κυριαζής, Κωνσταντίνα Χατζηαθανασίου.

Το σενάριο είναι της Ιωάννας Καρυστιάνη, ενώ την ταινία «ντύνει» μουσικά ο The Boy. «Το Τελευταίο Σημείωμα» βραβεύτηκε με τέσσερα βραβεία Ίρις το 2018, από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων, η προβολή της ταινίας θα γίνει αυστηρά με σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε την ενέργεια σε Facebook και Instagram, #cinemaostathmo

«Το αριστούργημά μου»

Η ταινία  προσεγγίζει την  πολύχρονη και ταραχώδη φιλία μεταξύ ενός καθωσπρέπει, κοινωνικού γκαλερίστα κι ενός δύστροπου ζωγράφου, η οποία  θα δοκιμαστεί οριστικά όταν ένας πλούσιος βιομήχανος τους παραγγείλει έναν πίνακα.

Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αρκετά αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες, μια πόλη που τον συναρπάζει. Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει  μια παλιά φιλία, δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Οι απόψεις και οι ιδέες τους είναι τόσο αντίθετες, που δημιουργούν συνέχεια μεταξύ τους μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι. Και αυτή η κωμωδία είναι γι’ αυτή τη φιλία και τις συνέπειες της. Η συνέχεια επι της οθόνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών.

Σκηνοθεσία:                        Γκαστόν Ντουπράτ

Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ραούλ Αρεβάλο, Λουίς Μπραντόνι

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top