Δωρεάν self test: Ούτε οι μισοί δικαιούχοι δεν τα πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου

Facebook
Twitter
Από τη Δευτέρα, 06.12.2021, είχε ξεκινήσει η διανομή των δωρεάν self test με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του ιού κορωνοϊού την περίοδο των εορτών.

Ήταν η πρώτη φάση του σχεδίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου, καθώς από τις 03.01.2022 όλοι οι πολίτες θα είχαν το δικαίωμα να πάρουν και δεύτερο self test.

Στην πρώτη φάση, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τα δωρεάν self test πήραν μόλις 3.050.000 δικαιούχοι δίνοντας στα φαρμακεία τον ΑΜΚΑ τους, τη στιγμή που συνολικά οι δικαιούχοι ήταν περίπου 7.500.000 εκατομμύρια.

Δηλαδή ούτε οι μισοί δεν… προσήλθαν στα φαρμακεία, με την κυβέρνηση να ευελπιστεί πως όσο πλησιάζουν οι γιορτές –και με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό– η προσέλευση θα αυξηθεί.

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες του newsit.gr, ένα μεγάλο ποσοστό των δικαιούχων που δεν πήραν τα self test αφορά σε ηλικιωμένους οι οποίοι συνήθως προβαίνουν σε ελέγχους όταν εμφανίσουν συμπτώματα…

Δυο δωρεάν self test στις γιορτές – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά». Με αυτή τη φράση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε νωρίτερα την ανατροπή με τα νέα μέτρα ενόψει των γιορτών.

Τα ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα γίνει τελικά με rapid test επί πληρωμή και από τους εμβολιασμένους πολίτες αλλά με ισχυρή σύσταση από την Πολιτεία όσοι βγούν να διασκεδάσουν, να το κάνουν με selt test. «Όλοι μας, εμβολιασμένοι και μη, πρέπει να κάνουμε self test», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι δέχτηκε εισηγήσεις για rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης που θα το πλήρωναν από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι, αλλά «τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του». Κάλεσε δε τους πολίτες να μη μείνουν στα δυο τεστ που θα δώσει η Πολιτεία, αλλά όποτε το κρίνουν, για να προστατεύσουν αυτούς που αγαπούν, να κάνουν να κάνουν επιπρόσθετα self test.

Ανοιχτό για… καλή χρονιά με νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε σχέδιο δυο φάσεων, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται νέα μέτρα, αλλά δεν απέκλεισε και να ληφθούν αν χρειαστεί ανάλογα με την κατάσταση μετά τις γιορτές.

Αναφερόμενος στη δεύτερη φάση του σχεδίου της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022 και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα εκείνης της περιόδου. Και στη “φαρέτρα” της κυβέρνησης, εφόσον χρειαστεί, θα μπουν η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδασηόχι το κλείσιμο των σχολείων. «Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε και σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως από το περασμένο Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως απουσιάζει από τη μάχη της υγείας, σημειώνοντας είναι «η μόνη στον κόσμο που αντί για λύσεις απέναντι στην κοινή απειλή θυμήθηκε ξαφνικά τις εκλογές για να λύσει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα. Είναι το τέλος ενός κατήφορου για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού προηγουμένως καταψήφισε σχεδόν όλες τις πολιτικές κατά της πανδημίας. Πάντα απέναντι σε ό,τι ενώνει και πάντα κοντά σε ό,τι διχάζει.

Και ειλικρινά λυπάμαι για ένα κόμμα που, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο αρχηγός του πριν από λίγο καιρό, επιλέγει να γίνει συνειδητός υπονομευτής της χώρας. Απέρριπτε τις κάλπες όταν η πανδημία υποχωρούσε και τις ζητάει τώρα που η Όμικρον επιτίθεται. Κρίμα.

Όμως η υγεία των Ελλήνων είναι πάνω από κόμματα και από τις διαφορές τους. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι οι πολίτες αδιαφορούν τελικά για όσους αδιαφορούν για το κοινό καλό».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top