ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: «Πρωταθλήτρια» στις καταγγελίες η Αχαΐα…!

Facebook
Twitter
«Βροχή» οι καταγγελίες στην ΓΣΕΕ για μη καταβολή Δώρου  Χριστουγέννων από επιχειρήσεις μέσω «κόλπων» που έθεσαν σε εφαρμογή…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Έχουν χάσει τον λογαριασμό στην ΓΣΕΕ από τα «κόλπα» εργοδοτών στην Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα που με τεχνάσματα επεδίωξαν – και κατάφεραν – να αποφύγουν την μη καταβολή Δώρων Χριστουγέννων ή την λειψή καταβολή τους στους εργαζόμενους.

Με την διαφορά ότι φρόντισαν να φαίνονται «εντάξει» προς το ελληνικό δημόσιο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου  να γλιτώσουν από τον κίνδυνο προστίμων και άλλων τιμωριών που προβλέπονται βάσει της νομοθεσίας.

 

Καθώς ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ, ο κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, είναι ως γνωστόν από την Πάτρα, έδωσε προσωπική έμφαση σε υποθέσεις καταγγελιών προερχόμενων από την περιοχή και αυτό στο οποίο κατέληξαν συμπερασματικά τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού οργάνου, ήταν ότι η πυκνότητα, δηλαδή ο αριθμός των καταγγελιών από την Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα την Αχαΐα και την Πάτρα, ξεπέρασαν αναλογικά κάθε προηγούμενο.

Μάλιστα, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη για το θέμα, στα κεντρικά γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, με σκοπό να κατηγοριοποιηθούν οι καταγγελίες και να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα.

 

ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΤΑ…

«ΠΑΡΤΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΦΕΡΤΟ ΠΙΣΩ»

Ο κ. Καραγεωργόπουλος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, την… «τελευταία λέξη της μόδας» στα «κόλπα» των εργοδοτών σε σχέση με το Δώρο. Κάτι που τις προηγούμενες ημέρες δημοσιοποίησε, ακόμα και μέσα από τα social media σε μια προσπάθειά του να στείλει σαφές μήνυμα προς τις «πονηρές» εργοδοσίες. Παραθέτοντας σειρά από «κόλπα», όπως αυτό της σταδιακής καταβολής, από τον μήνα Μάιο του 2023, παραπάνω χρηματικού ποσού στις μισθοδοσίες υπαλλήλων τους.

Οι υπάλληλοι έβλεπαν παραπάνω χρήματα τα οποία καλούνταν να επιστρέψουν. Αλλά οι επιχειρήσεις δήλωναν τα «παραπανίσια» ως έναντι του Δώρου. Έτσι όταν έφθασαν οι γιορτές κι οι εργαζόμενοι περίμεναν Δώρο, έμαθαν εμβρόντητοι ότι… τους είχε καταβληθεί τμηματικά. Έτσι, η επιχείρηση στο δημόσιο φαινόταν καθ’ όλα νόμιμη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε δώσει ποτέ κανένα Δώρο σε κανέναν εργαζόμενο! «Και αυτό είναι η χείριστη περίπτωση διότι φανερώνει μια ολόκληρη στρατηγική εξαπάτησης που ακολουθήθηκε επί μήνες σε βάρος των εργαζομένων», δηλώνει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ «ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ»;

Θυμίζουμε ότι πέρυσι προκλήθηκε πανελλήνιος σάλος με την αποκάλυψη, τότε, της «Πολιτείας» για επιχείρηση της Πάτρας που υποχρέωσε τους υπαλλήλους να εισπράξουν αλλά να επιστρέψουν αμέσως στο λογιστήριο τα Δώρα που τους είχαν καταβληθεί στους λογαριασμούς τους. Για την ιστορία, το ίδιο επαναλήφθηκε και το Πάσχα του 2023. Παρά τον σάλο, τις καταγγελίες και τα «προβλεπόμενα» απ’ την ΓΣΕΕ. Με άλλα λόγια, προκύπτει το ερώτημα: Υπάρχει αποκούμπι για τους εργαζόμενους; Ή όχι;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top