ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δόθηκε εντολή αφαίρεσης των 53 σκύλων που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στο Ψαροφάι Πατρών

thumbnail 258389514 902171390685615 3106153838227188330 n
Δόθηκε εντολή αφαίρεσης των ζώων από την Εισαγγελέα που εξετάζει την υπόθεση.
Εν τω μεταξύ το  Γ’ Αστυνομικό τμήμα Πατρών είναι το τμήμα που χειρίζεται από την αρχή την δύσκολη καταγγελία και συνεχίζει σε συνεργασία με την δικαστική Αρχή, με το Δήμο και με τους Εθελοντές Φιλοζωικών Σωματείων . Η κα  Έλενα Αρβανίτη έχει αναλάβει ως δικηγόρος εκ μέρους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας [ΠΦΠΟ] για την υπεράσπιση των ζώων.

 

Σ’ αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε ήδη χθες η καταγραφή όλων των ζώων με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες (κλινική κατάσταση, φύλο, ηλικία κ.λ.π). Διαπιστώθηκε ότι γέννησε ήδη μια εγκυμονούσα σκυλίτσα εντός του σπιτιού κι έτσι ο αριθμός διαμορφώθηκε σε 57  σκυλιά!

Έγινε ένας πολύ γρήγορος κτηνιατρικός έλεγχος και εκτίμηση κατάστασης των ζώων, ενώ θα ακολουθήσει  η απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα τους, καθώς και απαραίτητες κτηνιατρικές πράξεις,  με δαπάνη του Δήμου Πατρέων.

Συγχρόνως δημιουργείται ένα δίκτυο εντατικής συνεργασίας του Δήμου με τα  Φιλοζωικά Σωματεία, προκειμένου να αποκατασταθούν όλα τα ζώα σε προσεγμένες υιοθεσίες, το δυνατόν συντομότερο. Οι μητέρες με τα μωρά θα μεταφερθούν με προτεραιότητα σε χώρο που θα παρέχει ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ μέχρις αποκατάστασής τους.

Τα Πατρινά σωματεία με τη σειρά τους καλούν προς βοήθεια Πανελλαδικά τους Συλλόγους και εθελοντές προκειμένου να μπορέσουν τα ζώα να βρεθούν άμεσα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, με την φροντίδα και υπευθυνότητα που επιβάλλεται. Ήδη υπάρχουν προσφορές για βοήθεια από Φιλοζωικά Σωματεία της Αθήνας, με πρώτο ως γνωρίζουμε το σωματείο Ηλιούπολης, ενώ ακολουθούν κι άλλα που θα ανακοινωθούν. Ευπρόσδεκτοι φυσικά είναι και φυσικά πρόσωπα που ενδιαφέρονται απευθείας να υιοθετήσουν, σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, και με όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα. 

Η γυναίκα που τα κρατούσε στο σπίτι κλεισμένα, ζήτησε να της αφήσουν 2 από αυτά που είναι ηλικιωμένα και τα έχει από παλιά και δεν μπορεί να τα αποχωριστεί. Βεβαίως συζητείται να γίνει δεκτό  με προϋποθέσεις. 

Η όλη υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνεχίσει να διερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή ενώ αντιμετωπίζεται από την πρώτη στιγμή με σοβαρότητα αλλά και ευαισθησία προς τα ζώα που είναι καταπονημένα αλλά προς τη γυναίκα που για τους δικούς της λόγους περνά δύσκολες στιγμές. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 11 Απριλίου 2022. 

You may also like

Comments are closed.