ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δριμύ κατηγορώ σε Μητσοτάκη – Καραμανλή για την τραγωδία των Τεμπών από μητέρα θύματος

Facebook
Twitter

Δριμύ κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης , του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και του πρώην Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή απήθυηνε η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε την ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών πριν από περίπου 1 χρόνο.

«Φανταστείτε 57 ανθρώπους δίπλα μου και τις οικογένειες τους, 180 τραυματίες, δίπλα μου και τις οικογένειες τους».

Δριμύ κατηγορώ, για τις ευθύνες πολιτικών και μη προσώπων, εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που βρήκε τον θάνατο στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Όρθια, για να τιμήσει τους 57 νεκρούς, στην κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, έκανε λόγο για συγκάλυψη των ευθυνών.

«Άρση ασυλίας δε θα γίνει και τίποτα δε θα γίνει, η δικαιοσύνη είναι μαζί μας, μας προστατεύει και όλα καλά. Εγώ έτσι το βλέπω, αν πρέπει με δύο λέξεις να πω για αυτό συμβαίνει. Γι’ αυτό και μιλάω για συγκάλυψη από την πρώτη ημέρα».

Σφοδρή ήταν η επίθεση της Μαρίας Καρυστιανού προς τον τότε υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

«Αυτός ο άνθρωπος δηλώνει με θράσος αθώος, λόγω της ασυλίας του και αντί να παραιτηθεί και να αφεθεί στη δικαιοσύνη, παραμένει κρυμμένος ελπίζοντας πως η Βουλή θα τον σώσει. Θέλει αρετή η πολιτική και ήθος η ανάληψη ευθυνών».

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η κυρία Καρυστιανού απέναντι στη συγγνώμη του Πρωθυπουργού.

«Θυμάμαι που ζήτησε και συγγνώμη. Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στον διάδρομο. Όχι όταν του σκοτώνεις το παιδί. Και μιλάω έτσι αυστηρά επειδή γνώριζε».

Ευθύνες επέρριψε και στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό λέγοντας ότι της είπε πως προχώρησε σε μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας κατόπιν εντολής.

«Να πάνε μετά οι πραγματογνώμονες να κάνουν τι; Να παίξουν μπάλα; Και να αναγκάζονται να κάνουν έρευνες με καρότο και πλαϊνά σημεία του χώρου;».

Η μάρτυρας επέκρινε και το γεγονός ότι η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων έδωσε το πράσινο φως για τη επαναλειτουργία του δικτύου ένα μήνα μετά το δυστύχημα.

«Τα παιδιά της όμως δεν θα τα έβαζε στο τρένο. Και εμείς το ίδιο αν ξέραμε το χάλι που επικρατούσε, όμως εσείς γνωρίζατε όπως και η πολιτική ηγεσία αλλά ρισκάρατε με τα δικά μας παιδιά και χρόνια αφήνατε τους επιβάτες στον κίνδυνο».

Η κυρία Καρυστιανού, που είναι πρόεδρος του συλλόγου οικογενειών θυμάτων των Τεμπών ζήτησε, από τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής να υπάρξει τιμωρία όλων των υπευθύνων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top