Δρόμος Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχ. Ολυμπία: Μελέτες μέχρι το 2023!

Facebook
Twitter
Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολοκλήρωσης της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Υποδομών, ενώ παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο οποίος δρομολόγησε τη συνάντηση.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Βλάσης υπερθεμάτισε για την ανάγκη υλοποίησης του έργου. Ακολούθως τα μέλη της Επιτροπής ανέπτυξαν εκτενώς στον Υπουργό τη σπουδαιότητα του έργου και την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσής του, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «έργο ζωτικής σημασίας» όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για όλη την Κεντρική Πελοπόννησο.

Συμπληρωματικές γεωτεχνικές έρευνες και συμπλήρωση μελετών

Στη συνέχεια ο Υπουργός ενημέρωσε για την πορεία του θέματος, καθώς όπως είναι γνωστό το Υπουργείο έχει αναθέσει σε Τεχνικό Σύμβουλο αφενός την εκπόνηση των συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών που απαιτούνται και αφετέρου τον επανέλεγχο και τη συμπλήρωση του συνόλου των μελετών, ώστε να ωριμάσει η δημοπράτηση της κατασκευής στον οδικό άξονα και συγκεκριμένα στο τμήμα της παράκαμψης Λαγκαδίων (20χλμ).

Ο κ. Καραμανλής γνωστοποίησε στα μέλη της Επιτροπής ότι οι διαδικασίες αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Παράλληλα ο Υπουργός, ως γνώστης του ιστορικού και της σοβαρότητας του θέματος, κατέστησε σαφές ότι το έργο δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει στο στάδιο της δημοπράτησης αν δεν ολοκληρωθούν οι προαναφερόμενες διαδικασίες. Στη συνέχεια οι μελέτες αυτές θα αποσταλούν και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης στο δικό της Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Δύσκολη η χρηματοδότηση

Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός τόνισε ότι η χρηματοδότηση του έργου είναι αρκετά δύσκολη, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν μειωθεί τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία οδοποιίας. Επεσήμανε δε ότι η συνδρομή της Περιφέρειας είναι καθοριστική καθώς από κοινού θα πρέπει να αποφασιστούν τόσον η προτεραιοποίηση του έργου όσο και η αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης.

Στο τέλος της συνάντησης η Επιτροπή παρέδωσε στον Υπουργό έναν πλήρη φάκελο που αποτυπώνει το πάγιο και διαχρονικό αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή Patrisnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top