Δυο δημοσκοπήσεις σ’ εξέλιξη στην Πάτρα

Facebook
Twitter
Τελικά έρχονται εκλογές ή όχι; Στην «Πολιτεία», επειδή είμαστε άνθρωποι καλών προθέσεων, δεν έχουμε λόγο να μη δώσουμε βάση στην πρόσφατη μετωπική δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έχει πει (στις αρχές αυτού του μήνα) ότι «έχουμε ακόμη 15 μήνες μέχρι τις εκλογές, που θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης του ’23».

Αυτό είναι ένα δεδομένο. Γιατί ένα άλλο είναι ότι εδώ και περίπου μια εβδομάδα βρίσκονται σε εξέλιξη δυο δημοσκοπήσεις στη Δυτική Ελλάδα.

Και για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, η πληροφόρηση μας δεν έρχεται από κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων ή έστω από κάποιον που έχει σπεύσει να παραγγείλει κάποιο γκάλοπ.

Η πληροφόρηση μας έρχεται από δυο διαφορετικές «πηγές». Η μια εξ αυτών αφορά σε αναγνώστρια μας απ’ την περιοχή της πλατείας Ελευθερίας. Η οποία δέχθηκε τηλεφώνημα στο σπίτι της από (ευγενικό) υπάλληλο εταιρείας σφυγμομετρήσεων. Οι αρχικές ερωτήσεις, όπως μας μεταφέρθηκε, αφορούσαν στα οικονομικά του νοικοκυριού, στην επίπτωση που έχει επιφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό το κύμα ακρίβειας γενικότερα και της ενέργειας ειδικότερα ενώ υπήρχαν και ερωτήσεις «προς το τέλος του ερωτηματολογίου», όπως μας μεταφέρθηκε, που είχαν πολιτικό περιεχόμενο, όπως προτίμηση ψήφου, έκφραση γνώμης για πολιτικούς αρχηγούς κ.λπ.

Η δεύτερη «πηγή» πληροφόρησης αφορούσε σε προσφάτως συνταξιούχο φιλόλογο στην πλατεία Γιαννιτσών. Ο οποίος μας είπε ότι δέχθηκε, επίσης, τηλεφώνημα από εταιρεία δημοσκοπήσεων, με διαφορετικά ερωτήματα όμως, καθώς εκεί οι ερωτήσεις εστιάζονταν αποκλειστικά στους πολιτικούς συσχετισμούς αλλά και στα του πολέμου στη Ουκρανία.

Κρατείστε, λοιπόν, αυτές τις πληροφορίες γιατί η «Πολιτεία» πολύ σύντομα θα σας έχει νέα όχι για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αλλά για το ποιος ή ποιοι τις έχουν «παραγγείλει». Και εκεί είναι, αναμφίβολα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top