ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο έργα του Θάνου Μικρούτσικου με ιδιαίτερους συμβολισμούς στην συναυλία σήμερα στην Πάτρα

thanos mikroutsikos
Δύο έργα του αξέχαστου Πατρινού μουσικού δημιουργού Θάνου Μικρούτσικου με ιδιαίτερους συμβολισμούς ξεχωρίζουν στη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στις 8.00 μ.μ. το Ίδρυμα Τοπάλη και το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο, με ελεύθερη είσοδο.

Στη συναυλία θα ακουστεί σε πρώτη εκτέλεση το τελευταίο έργο του Μικρούτσικου, γραμμένο τον Απρίλιο του 2019. Πρόκειται για το έργο για φωνή, φλάουτο, κλαρινέτο και βιολοντσέλο με τίτλο «Της στιγμής και του απείρου», το οποίο είναι βασισμένο σε στίχους από το ποίημα του Γιώργου Θεοχάρη «Η πορτοκαλένια στο στήθος μου».

Σε πρώτη εκτέλεση θα παρουσιαστεί επίσης και το 1ο Κουαρτέτο Εγχόρδων, το οποίο ο Μικρούτσικος έγραψε το 2015 και το αφιέρωσε σε τρεις σπουδαίους συνθέτες της Πάτρας: τον Δημήτρη Λιάλιο, τον Ανδρέα Νεζερίτη και τον Θεόφιλο Κάββουρα.

Παράλληλα θα ακουστεί το έργο του Μικρούτσικου «Νύχτα με σκιές χρωματιστές». Πρόκειται για σουίτα για μετζοσοπράνο και κουαρτέτο εγχόρδων πάνω σε κείμενα του Βέλγου συγγραφέα Paul Willems.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν οι: Λένια Ζαφειροπούλου και Κώστας Θωμαΐδης και οι μουσικοί:

Φανή Βοβώνη, Αγγέλα Γιαννάκη, Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος, Φαίδων Μηλιάδης, Κώστας Τζέκος και Ναυσικά Τσάρα.

Στην εκδήλωση πριν την έναρξη της συναυλίας θα μιλήσουν για το συνθέτη και το έργο του οι Γιάννης Μηλιός και Θύμιος Παπαδόπουλος.

You may also like

Comments are closed.