ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δύο ιατροδικαστές της υπόθεσης Πισπιρίγκου καταθέτουν σήμερα στην Πάτρα

Facebook
Twitter

Σήμερα το πρωί  συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του Αμερικανού φοιτητή, Μπάκαρι Χέντερσον, στον Λαγανά Ζακύνθου το 2017, που εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Θα είναι η 4η φορά από τις αρχές του 2022 που η ακροαματική διαδικασία θα ξεκινήσει μετά από διακοπή για διάφορους λόγους. Είναι χαρακτηριστικό πως είχε προγραμματιστεί αρχικά να ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου, αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου , μετατέθηκε για τις 10 Μαΐου και τελικά ορίστηκε για την Τρίτη 31 Μαΐου.

Μάλιστα στην τελευταία αναβολή οι γονείς του άτυχου φοιτητή δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους μόλις άκουσαν από το Δικαστήριο πως δεν θα συνεδριάσει, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί εξαιτίας κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης.

«Είναι απογοητευμένοι οι γονείς του Μπακαρί γιατί περίμεναν πως θα συνεδριάσει δύο μέρες το Δικαστήριο, αλλά αυτό ανατράπηκε. Το Δικαστήριο δέχεται όλα τα αιτήματα της υπεράσπισης για τις ημερομηνίες. Εμείς, έχουμε δηλώσει ότι προέχει για μας να προχωρήσει αυτή η δίκη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έρχονται με θυσίες κάθε φορά από την Αμερική περιμένοντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου τους» είχε σημειώσει ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Χρήστος Κακλαμάνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί  η διακοπείσα δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα αλλά και του τεχνικού συμβούλου Γρηγορίου Λέων που έχει ορίσει η πλευρά της υπερασπίσεως.

Ακόμη το Δικαστήριο «κλείδωσε» τις ημερομηνίες, εκτός από την 31η Μαΐου, την 2η και την 14η Ιουνίου με την ελπίδα όπως είπε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου να περατωθεί η δίκη ζητώντας και τη συμβολή των διαδίκων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top