ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Δύσκολες» οι Γιορτές, αβεβαιότητα στον κλάδο των Πατρινών σερβιτόρων

Facebook
Twitter
Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την περασμένη εβδομάδα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Πάτρας» και στη δημοσιογράφο Βίκυ Δρακούλη, του προέδρου του Σωματείου Σερβιτόρων στο νομό Αχαΐας Χρήστου Παπαδημητρίου.

Σταχυολογούμε μερικές απ’ τις απαντήσεις του:

  • Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και όλο το κόστος των τεστ έχει πέσει πάνω στους συναδέλφους.
  • Στις Γιορτές δουλεύαμε κάθε μέρα, υπήρχε παραπάνω όγκος δουλειάς και με τον φόβο κάθε φορά μην έχουμε κολλήσει, οδηγούμασταν να πληρώνουμε ράπιντ και μοριακά τεστ, που δεν προνόησε καν η Κυβέρνηση -για τους εργαζόμενους της Εστίασης- να τα προσφέρει δωρεάν, ώστε να νιώθουμε πιο σίγουροι για την δουλειάς μας
  • Το νέο ωράριο, που πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα Εστίασης, συμπιέζει το μεροκάματο. Άλλο να κλείνει ένα μαγαζί στις 2 ή στις 3 τη νύχτα κι άλλο στις 12 τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να πληρώνονται λιγότερο οι συνάδελφοι. Μάλιστα, στην περιοχή μας, ακυρώθηκαν πολλά ρεβεγιόν, οπότε συνάδελφοι, που δούλευαν στις Γιορτές έμειναν άνεργοι και για όλα αυτά δεν υπήρχε καμία πρόνοια.
  • Το μόνο, που κάνει η Κυβέρνηση είναι να μετακυλύει το κόστος και την ευθύνη στον εργαζόμενο. Εμείς, όμως, δεν είμαστε με την ατομική ευθύνη, αλλά με την συλλογική ευθύνη. Το παλεύουμε και πάνω σε αυτή την βάση προστατεύουμε τους συναδέλφους μας, και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να βγούμε αλώβητοι από όλο αυτό.
  • Αυτοί, που έμειναν άνεργοι δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Δεν έχει ανοίξει καμιά κουβέντα για την τουριστική σεζόν. Για έναν ακόμα χρόνο κάνουμε υπομονή και είμαστε στον αέρα… Εμείς βλέπουμε ότι και μετά τις Γιορτές θα αρχίζει να πέφτει η κατανάλωση, έχει φοβηθεί ο κόσμος και φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε μειώσεις και αναστολές.
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top