ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Έως το μεσημέρι η νεκροψία-νεκροτομή του 53χρονου από τη Λάρισα

leoforeio roumania
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε Έλληνες επιβάτες, στο Βουκουρέστι.
Ειδικότερα, η νεκροψία-νεκροτομή του 53χρονου από τη Λάρισα που έχασε τη ζωή του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το μεσημέρι, όπως μεταδίδει το thestival.gr. Την ίδια στιγμή, ακόμα δύο επιβάτες είναι σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ η γυναίκα τραυματίας αποσωληνώθηκε.
Συνολικά οκτώ άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, ενώ πέντε ασθενείς πήραν εξιτήριο. Χθες πέντε άνθρωποι πήραν εξιτήριο, ενώ οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι τραυματίες σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον τόσο του τουριστικού γραφείου όσο και των ρουμανικών Αρχών.

Οι τοπικές Αρχές, πάντως, διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε έναν δρόμο όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα σοβαρά περιστατικά.

Το δυστύχημα έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στη Ρουμανία. Μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων επισήμανε ότι υπήρχαν τρία βασικά προβλήματα: 1) Η μπάρα με τις αλυσίδες που ήταν πριν από την σιδερένια αψίδα είναι τοποθετημένη σε λάθος σημείο, 2) η αψίδα θα έπρεπε να είναι ελαφρύτερη κατασκευή και 3) τα πρόσφατα έργα στο τούνελ ανέβασαν κατά πολύ το ύψος του δρόμου.

Σύμφωνα μάλιστα με ρουμανικά μέσα, από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα στην είσοδο του τούνελ έχουν συμβεί άλλα επτά τροχαία.

You may also like

Comments are closed.