ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυσβάστακτο το κόστος για τα νοικοκυριά από το ντόμινο ανατιμήσεων

99 1024x560 1
Λογαριασμοί ρεύματος, τιμές καυσίμων, ανατιμήσεις σε βασικά είδη τροφίμων. Τα τρία μεγαλύτερα «αγκάθια» των ελληνικών νοικοκυριών.

Σε σύγκριση με πέρυσι, τον φετινό Απρίλιο για να αγοράσει το μέσο νοικοκυριό το ίδιο καλάθι αγαθών και υπηρεσιών έπρεπε να δαπανήσει μεγαλύτερο ποσό κατά 10,2%, εκμηδενίζοντας εκ των προτέρων την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τιμές που «καίνε»

Μέρα με τη μέρα, η μέση τιμή των καυσίμων τσιμπάει και από ένα λεπτό. Πανελλαδικά την Τρίτη η μέση τιμής της αμόλυβδης άγγιξε τα 2 ευρώ και 18 λεπτά, η κατοστάρα έφθασε τα δύο ευρώ και 33 λεπτά, ενώ το diesel κίνησης ξεπέρασε το ένα ευρώ και 90 λεπτά

Την ίδια ώρα, η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης σε αρκετές περιοχές της χώρας έχει αγγίξει τα δυόμιση ευρώ. Αρνητική πρωτιά κατέχουν οι Κυκλάδες και η Εύβοια, ακολουθούν η Σάμος, τα Δωδεκάνησα και η Λέσβος.

Τις επόμενες ημέρες θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η μέγιστη τιμή της αμόλυβδης στις συγκεκριμένες περιοχές θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ.

Για να μειώσουν τα έξοδα μετακινήσεων, άλλοι πάνε τρεις – τρεις και άλλοι παίρνουν το πατίνι…

Η ακρίβεια «έκοψε» μέχρι & τα τεφτέρια

Μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ένα τυπικό καλάθι σουπερμάρκετ έχει σημειώσει αύξηση κατά 4,2% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις σημειώνονται στο αλεύρι, με την αύξηση της μέσης τιμής στις 27 Απριλίου σε σύγκριση με την 1η Μαρτίου να φτάνει το 23,4%.

Αύξηση 14,2% καταγράφεται στη φέτα, 12,2% στα μήλα, 11,3% στο κοτόπουλο, 10,5% στο γιαούρτι, 8,2% στα μακαρόνια, 8% στο ηλιέλαιο.

30.000πρόστιμο επιβλήθηκε σε σουπερμάρκετ για αισχροκέρδεια. Εντατικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα τα συνοικιακά μαγαζιά που εξυπηρετούσαν με βερεσέ, λόγω αυξημένων εξόδων έχουν αναγκαστεί να εξαφανίσουν τα τεφτέρια.

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής που περιλαμβάνει κάθε ελληνικό τραπέζι, όπως είναι το ψωμί.

You may also like

Comments are closed.

221203143152 kontaxis dikigoros kivotos ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του π. Αντωνίου – «Πέταξαν, παράνομα, στον δρόμο την οικογένεια του»

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνήγορών του, Θρασύβουλος ...