ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτ. Ελλάδα: Tα παιδιά σε ρόλο διασώστη

protesvoithies paidia
Teenage students use a mannequin to practice life saving techniques.
Διαδικτυακό Βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά και την Εκμάθηση Βασικών Πρώτων Βοηθειών με τίτλο: «Τα παιδιά σε ρόλο Διασώστη» οργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον  εκπαιδευτικό οργανισμό Reinvent Education.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

Τα παιδιά, μέσα από το ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης των Πρώτων Βοηθειών, θα εκπαιδευτούν να διαχειρίζονται καταστάσεις που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μέσα στο σπίτι, στο σχολικό περιβάλλον, στις εκδρομές, στη θάλασσα, στην κατασκήνωση κ.α., με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Συγκεκριμένα, θα λάβουν γνώσεις ώστε να  γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο ατύχημα και τον τραυματισμό, να μπορούν να σχεδιάσουν μια στρατηγική αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων αλλά και τις βασικές διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν εάν βρεθούν σε κατάσταση κινδύνου. Εκτός από τις γνώσεις και τις στρατηγικές σχεδιασμού αντιμετώπισης και ετοιμότητας καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά θα ανακαλύψουν και θα ενισχύσουν τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητές τους (αυτοεκτίμηση, λογική, κρίση, αλληλεγγύη κ.α.) που είναι απαραίτητες για την ομαλή ανάπτυξή τους αποτελώντας παράλληλα θετικό παράδειγμα για την οικογένεια, για άλλα παιδιά, και την κοινωνία.

Η καινοτομία του προγράμματος είναι ότι  τα πλάνα δράσης Α’ βοηθειών θα γίνουν μέσω του «Minecraft, Educational Edition» της Microsoft, προσαρμοσμένα ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν τις  τεχνολογικές ψηφιακές τους δεξιότητες με ψυχαγωγικό τρόπο και να κατακτήσουν διαδικτυακά πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές.

Το Διαδικτυακό Βιωματικό πρόγραμμα Εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και προσφέρεται με δωρεάν συμμετοχή σε παιδιά ηλικίας 10-14 ετών που διαμένουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις (2ωρες) διαδικτυακές συναντήσεις. Η έναρξη του διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος θα γίνει το Σάββατο 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Μαΐου. Οι διαδικτυακές δράσεις  θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00-12:00π.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ: 6942919090 (Μαντά Κοραλία) από 9.00 π.μ.-18.00 ή να αποστείλετε mail [email protected] /[email protected] μέχρι την Τετάρτη 5 Μαϊου2021.

You may also like

Comments are closed.