ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Αχαΐα: Αντιπροσωπεία των κυνηγών επισκέφθηκε το δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά

kinigoi achaia
Αντιπροσωπεία της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, υπό τον πρόεδρό της Παναγιώτη Γραμματσούλια, επισκέφθηκε το Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά και τον ενημέρωσε για τις απόψεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα.

 

Οι εκπρόσωποι των κυνηγών παρέδωσαν στο Δήμαρχο αναλυτικό 10σέλιδο υπόμνημα με τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες τους προς τις προβλέψεις του νομοσχεδίου. Για παράδειγμα, αντιτίθενται στην πρόβλεψη για την υποχρεωτική και καθολική στείρωση για όλα τα σκυλιά χωρίς καμιά εξαίρεση.

Κατά την Ομοσπονδία, αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, κανένα σκυλί δεν θα επιτρέπεται να γεννάει ούτε μια φορά στη ζωή του ενώ ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κάποιος σκύλο θα είναι μόνο από επαγγελματίες εκτροφείς, ενώ μετά την απόκτησή τους και αυτά τα σκυλιά θα στειρώνονται.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των κυνηγών και έδειξε κατανόηση, σε μια σειρά από τις παρατηρήσεις τους. Ταυτόχρονα συμφώνησε με το αίτημά τους για ενημέρωση και συζήτηση του θέματος, σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

You may also like

Comments are closed.