ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αχαΐα: Έπεσαν και μηνύσεις για τα γλέντια – Προσφυγή του Δήμου στον εισαγγελέα

glenti tsigganoi 2
Ενώ ακόμη είναι άγνωστο πώς θα «κυλήσει» το καλοκαίρι σε σχέση με τα υπαίθρια γλέντια που οργανώνονται στην Κάτω Αχαΐα και τα οποία προκαλούν αντιδράσεις σε κατοίκους και φορείς, οι πρωτοβουλίες που έχουν μέχρι σήμερα αναληφθεί δείχνουν αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, προχώρησε αρχικά σε καυστική ανακοίνωση δια στόματος του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά και στη συνέχεια σε μηνυτήρια αναφορά.

Από την πλευρά της η Αστυνομία με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντή Ταξίαρχου Θεόδωρου Τσάτσαρη, προχώρησε σε εκτεταμένες επιχειρήσεις, συλλήψεις και αποτρεπτικές ενέργειες έτσι ώστε να μην διεξαχθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους.

Την μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία κατέθεσε την προηγούμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου ο Κυριάκος Ορλώφ ως εκτελών χρέη δημάρχου και νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σχετικά με όσα συνέβησαν στις 28-29 Μαΐου στη συνοικία «τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας.

Η μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά αγνώστων δραστών και παντός υπευθύνου αναφέρει τα εξής:

«Στην Κάτω Αχαΐα και επί της συμβολής των οδών Φαιστού και Χατζή όπου ευρίσκεται πλατεία, στην περιοχή ‘Τσιγγάνικα’ της Κάτω Αχαΐας από ώρα 21.00’ της 28ης Μαΐου 2022 έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Μαΐου 2022, άγνωστοι διοργάνωσαν γλέντι γάμου με ορχήστρα και μικροφωνική εγκατάσταση η οποία εξέπεμπε μουσική στη διαπασών. Οι ενέργειες αυτές τυγχάνουν παντελώς παράνομες και αυθαίρετες, καθόσον προέβησαν σε αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, σε παράνομη κατάληψη δημοτικής οδού, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, και φυσικά διατάραξη κοινής ησυχίας καθώς ουδείς εκ των περιοίκων σε μεγάλη απόσταση η δυνατό να κοιμηθεί σε απόσταση πολλών οικοδομικών τετραγώνων.

Στο σημείο αυτό έσπευσε περί ώρα 01.30’ κατόπιν και των έντονων διαμαρτυριών και τηλεφωνικών κλήσεων των δημοτών και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουνάβης του Ανδρέα, συνοδευόμενος από τον Ιωάννη Κριμπά, κάτοικο παραλίας Κάτω Αλισσού, οι οποίοι διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα ανωτέρω.

Σημειωτέων ότι πρόκειται για επαναλαμβανόμενο κι όχι μεμονωμένο περιστατικό στο ίδιο σημείο, έχει λάβει δε μόνιμο χαρακτήρα, κι η διασάλευση της τάξης έχει καταστεί ιδιαίτερα αφόρητη, δεδομένης και της συνεχόμενης παράβασης νόμου εις βάρος της ευημερίας των δημοτών μας.

EΠΕΙΔΗ η συμπεριφορά των μηνυόμενων προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 14, 26, 27, 290 Π.Κ., ΑΝ 263/1968, αστ.δ. 3/1995, ν.4637/2019 και κάθε άλλη συναφή διάταξη νόμου.

ΕΠΕΙΔΗ η τιμωρία τους θα πρέπει να είναι παραδειγματική εξαιτίας της βαρύτητας των αδικημάτων που τέλεσαν.

ΜΗΝΥΩ τους δράστες και υπευθύνους Ενώπιον Σας ΚΑΙ ΖΗΤΩ την τιμωρία τους».

Τόσο η στάση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που δείχνει έμπρακτα πως τάσσεται με τους πολίτες της Κάτω Αχαΐας και τους φορείς που αντιδρούν, όσο και η αποφασιστική στάση της Αστυνομίας δείχνει πως φέτος κάτι αλλάζει τουλάχιστον προς το παρόν.

Δημοτικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, επιμένουν πως θα πρέπει για τη διοργάνωση γλεντιών αρραβώνων, γάμων και βαφτίσεων που διοργανώνονται από συγκεκριμένες ομάδες στην Κάτω Αχαΐα, να χρησιμοποιούνται οργανωμένοι χώροι, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η περιοχή κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

 

 

You may also like

laptop111 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πατρέων: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, την Πέμπτη 30 Μαρτίου από 18:00 έως και 23:00

Λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των δικτυακών υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής ...

Comments are closed.