Δυτική Αχαΐα: Έξυπνες διαβάσεις και κάδοι απορριμμάτων

Facebook
Twitter
smart-pedestrian-crosswalk-768x509

Ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση της σύμβασης προμήθειας υλικών για «∆ράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού» προϋπολογισμού 667.381,87 ευρώ, προκήρυξε ο ∆ήμος ∆υτικής Αχαΐας.

Το έργο περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

-28 Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ.

-204 Αισθητήρες για Έξυπνους Κάδους Απορριμμάτων.

– Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και ∆ιαχείριση ∆ημοτικού στόλου οχημάτων με την τοποθέτηση 33 αισθητήρων.

– Έξυπνα συστήματα ενεργειακής διαχείρισης σε τέσσερα δημοτικά και σχολικά κτίρια.

– Έξυπνος Οδηγός Πόλης / ∆ήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων.

-Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security, κ.λπ.) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας.

-Κεντρική ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης και συλλογής δεδομένων δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ.

«Το όραμα του ∆ήμου ∆υτικής Αχαΐας, είναι ο μετασχηματισμός του σε έξυπνη και βιώσιμη πόλη, στην οποία οι πολίτες θα απολαμβάνουν να ζουν
και να εργάζονται. Για να μπορεί να επωφεληθεί ο δήμος από τα οικονομικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού, χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο, το στρατηγικό πλάνο θα καλύπτει αφενός ένα ευρύ φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και αφετέρου θα περιέχει σαφείς στόχους, προτεραιότητες και κατευθυντήριες αρχές, αλλά και ένα δομημένο πλάνο δράσης, με εστίαση στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Τέλος, όραμά μας, είναι η ψηφιακή στρατηγική του ∆ήμου να βοηθήσει στην επίτευξη των κλιματικών στόχων και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός, ενώ παράλληλα να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των πολιτών και να συμβάλλει στην ευημερία των επιχειρήσεων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ και των νεοφυών επιχειρήσεων.
Με βάση τα χαρακτηριστικά αυτά, ο ∆ήμος ∆υτικής Αχαΐας θα επιτύχει: να αναβαθμίσει το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων, να δώσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις τοπικές επιχειρήσεις, να προωθήσει την οικονομική δραστηριότητα και την επιχειρηματικότητα, να αναδείξει το περιβάλλον, να προβάλλει το πολιτιστικό και ιστορικό περιεχόμενο, να μετασχηματίσει ψηφιακά την λειτουργία του ∆ήμου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τους σκοπούς του έργου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top