ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Γέμισαν τα ξενοδοχεία το Πάσχα, αισιοδοξία για τη θερινή περίοδο

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη (από εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Οι ξενοδόχοι της Δυτικής Αχαΐας κλείνουν με θετικό πρόσημο το κεφάλαιο που αφορά στην περίοδο του Πάσχα, τονίζοντας ότι τα καταλύματα γέμισαν από επισκέπτες. Όπως δηλώνει και ο κ. Ανδρέας Ανδρικόπουλος, από το ΑΙΘΡΙΟ στα Νιφορέικα, η Πασχαλινή περίοδος πήγε ανέλπιστα καλά για όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιοχής. Εννοείται Έλληνες, κατά κύριο λόγο, οι επισκέπτες, που ήρθαν στα χωριά τους ή θέλησαν να βρεθούν μαζί με συγγενείς ή με φίλους που διαμένουν στην περιοχή και να περάσουν μαζί τους τις Άγιες μέρες, επιλέγοντας όμως την άριστη φιλοξενία των καλά προετοιμασμένων ξενοδοχείων.

Τώρα βέβαια η ματιά στρέφεται ήδη προς την καλοκαιρινή περίοδο και το «κύμα» των ξένων τουριστών, αφού ήδη άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου. Και με βάση τα στοιχεία που αφορούν στις επικείμενες προγραμματισμένες αφίξεις, αλλά και με βάση τη δουλειά και τις συνεννοήσεις που έχουν κάνει και οι ίδιοι ξενοδόχοι με πρακτορεία του εξωτερικού, υπολογίζεται ότι η Δυτική Αχαΐα θα αποτελέσει τόπο άφιξης πολλών χιλιάδων τουριστών από χώρες της Βαλτικής, από την Γερμανία, την Ολλανδία και αλλού.

Με άλλα λόγια, η κατάσταση φαίνεται να είναι αρκετά αισιόδοξη, ενώ επίσης σημαντική παράμετρος είναι ότι τα ξενοδοχεία της Δυτικής Αχαΐας δεν είναι της κατηγορίας all inclusive, αφήνοντας περιθώριο για γενικότερη τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω επιχειρήσεων εστίασης και εμπορίου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top