Δυτική Αχαΐα: Κινούμενη άμμος στα δημοτικά και οι μετεγγραφές που έπονται

Facebook
Twitter
“ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ φύγαν… κι αυτά που έρχονται!” Μπορεί ένας παραφρασμένος τίτλος τραγουδιού να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αχαΐα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Μπορεί. Αν αναλογιστεί κάποιος τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα και τι έπεται βάσει των όσων έχουν διαδραματιστεί, ακουστεί, ή «αιωρούνται».

Χωρίς τίτλο 4 e1671523107862

Τα δεδομένα ποια είναι; Υποψήφιος για το 23 ο Σπύρος Μυλωνάς, ο Φίλιππας Λιάκος και ο Αλέκος Θανόπουλος. Οι πληροφορίες; Υποψήφιος ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος είχε στηρίξει στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τον Σπύρο Μυλωνά, κάτι που του «χρέωσαν» μετά, όταν ανέλαβε την προεδρία στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φλόκα (ΣΥΔΙΣΑ).

Αλλά αυτό, μπορεί να πει κάποιος λίγη σημασία έχει. Καθώς οι αποχωρήσεις και οι μεταγραφές είναι μέσα στο «παιχνίδι». Όπως συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της ομάδας «ρίχνει» όλα τα “όπλα” να πάρει τους καλύτερους παίκτες. Τα αποτελέσματα, κάτι δείχνουν στο ημίχρονο, όμως με το σφύριγμα της λήξης κάνει κάποιος “ταμείο”.

Συνεπώς, στα δικά μας. Πέντε δυνατοί “παίκτες” του Μυλωνά (Καραντζάς, Ταπεινός, Βερρόπουλος, Μπουχέλος, Καμπέρος) έφυγαν από την ομάδα. Εδώ δεν έγινε όπως στο ποδόσφαιρο, που ανακοινώνεται αμέσως η μεταγραφή και οι φωτογραφίες με τις φανέλες!

Οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι ανακοίνωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους. Πληροφορίες, τους θέλουν για βασικούς επιθετικούς στη νέα ομάδα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου που πάλι σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του αρχές Ιανουαρίου. Μπορεί και ανήμερα της γιορτής του.

Άλλο πράγμα να ανακοινώσεις απλά την υποψηφιότητά σου και να δεχτείς ευχές για καλή επιτυχία και άλλο να έχεις ήδη “ροκανίσει” το αντίπαλο δέος και να τους δώσεις επί τόπου τη “φανέλα”.

Το δίπολο που ακόμα περιμένουμε να στηθεί και επίσημα, φαίνεται να “σπάει” ο Φίλιππας Λιάκος και αυτός με τη δική του δυναμική. Μην ξεχνάμε ότι ο επικεφαλής της Συνεργασίας Δυμαίων Πολιτών, ήταν ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος το 19, ενώ στις εσω- παραταξιακές μετά την αποχώρηση του Νικολάου, “σάρωσε” στην προτίμηση των ψηφοφόρων της δημοτικής παράταξης.

Σε αντίθεση με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και την τακτική του, ο νυν Δήμαρχος κρατάει ακόμα κλειστά τα “χαρτιά” του σε ότι αφορά τους δικούς του υποψηφίους, βάζοντας σε προτεραιότητα τη λειτουργία του Δήμου. Αυτός άλλωστε έχει αυτή τη στιγμή και “καρπούζι” και το “μαχαίρι”.

Ωστόσο, φαίνεται να έχει ρίξει στη μάχη νεότερους που “τρέχει” μαζί τους ζητώντας δουλειά και αποτέλεσμα. Πηγαδάκια σχολιάζουν ότι το “τσουνάμι” των αποχωρήσεων – ανεξαρτητοποιήσεων συμβούλων του Μυλωνά που φέρεται να έχουν μεγάλη πηγή δεξαμενής ψήφων, συσπείρωσε το κλίμα στην ομάδα του ενώ επισπεύδει αποφάσεις νέων προσώπων για προσχώρηση στην παράταξη του νυν δημάρχου. Τη στιγμή που ο Φίλιππας Λιάκος “οργώνει” όλα τα χωριά του Δήμου και ανακοινώνει πρόσωπα που θα είναι μαζί του.

Ο Άγγελος Στεργιόπουλος και η ανακοίνωσή του για προσχώρηση στην παράταξη του Δημάρχου, “ταράζει” τα νερά στην Ωλενία στην οποία ο Αλεξόπουλος ποντάρει πολλά, ως πρώην Δήμαρχος εκεί. Φαίνεται όμως, θα “ανακατευτεί” και άλλο η τράπουλα καθώς η “Πολιτεία” έχει πληροφορία ότι ο Κώστας Πετρόπουλος, γνωστός συνδικαλιστής με δυναμική στον αυτοδιοικητικό στίβο, θα είναι υποψήφιος με τον Σπύρο Μυλωνά! Καλύπτει το κενό των 5 που απ’ ότι λέγεται θα ταχθούν στον Αλεξόπουλο;

Και η “δεξαμενή” Νικολάου; Οι σύμβουλοί του; Δεν ήταν και λίγοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλο που δεν έκαναν και πολύ αισθητή την παρουσία τους… Θα ακολουθήσουν όλοι τον Φίλιππα Λιάκο που ήταν ο μόνος “ζωηρός” στις συνεδριάσεις; Οι φωτογραφίες τουλάχιστον έτσι “έδειχναν” μέχρι πρόσφατα. Από τις πληροφορίες, τις δημόσιες συζητήσεις, τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και τους συνειρμούς σύντομα όπως φαίνεται θα περάσουμε στις επίσημες ανακοινώσεις και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις δημοτικές παρατάξεις στη Δυτική Αχαΐα. Μέχρι τότε, φαίνεται ότι τα “στρατόπεδα” μέσα στις γιορτές δεν θα προλαβαίνουν να πουν ούτε το… όνομά τους! Τυχεροί όσοι κάνουν εκδηλώσεις. Μόνο με τους υποψηφίους έχουν γεμίσει τις αίθουσες!

Χωρίς τίτλο 5 e1671523198445

 

 

Από την Εντυπη Εκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της Δευτέρας 19.12.2022

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top