ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δυτική Αχαΐα – Αποκλειστικό: Πάνω από 100 οι άστεγοι – Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται να φιλοξενήσουν ανεμβολίαστους

axagia1
Συνεχίζεται το θρίλερ στη Δυτική Αχαΐα, με τους αστέγους από τις πλημμύρες να φτάνουν τους 100 – Οι ξενοδόχοι δεν δέχονται να στεγάσουν ανεμβολίαστους – Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο – Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος θεομηνιόπληκτος.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας,  πραγματοποιείται εκτάκτως, με ένα και μοναδικό θέμα: Να κηρυχθεί αμέσως ο Δήμος θεομηνιόπληκτος.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε ανακοίνωσή του: «Ένας αληθινός κατακλυσμός του Νώε πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Δυτική Αχαΐας από τη μία έως την άλλη άκρη της».

Σχεδόν ολόκληρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, κάτω από την Εθνική οδό Πατρών-Πύργου, είναι μια απέραντη θάλασσα ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές παντού. Όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι που διασχίζουν το Δήμο έχουν σπάσει ενώ τεράστιοι όγκοι νερού αναζητούν ορμητικά διέξοδο παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα (11/12) και έως τις 4.30 το απόγευμα ο μετεωρολογικός σταθμός Σαγαιϊκων έδινε ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης 69,4 mm γεγονός που σημαίνει περίπου 70 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα και ενώ η ημέρα συνεχίζεται και η βροχή πέφτει ραγδαία και ασταμάτητα.

Τα μηνύματα μιλάνε για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, για κατεστραμμένες αποθήκες με ζωοτροφές και εξοπλισμό, για διαλυμένα γεφύρια και δρόμους, για μια αληθινή κόλαση.

Εν τω μεταξύ, οι άστεγοι από τα πλημμυρισμένα σπίτια, φτάνουν τους 100, πολλοί εξ αυτών είναι ανεμβολίαστοι, με αποτέλεσμα να μην  δέχονται τα ξενοδοχεία της περιοχής να τους φιλοξενήσουν, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Υπάρχει μια σκέψη, να ανοίξει το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο.

 

You may also like

Comments are closed.