ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δυτική Αχαΐα: «Πρώτη φορά στα χρονικά τέτοια αδιαφορία»

Facebook
Twitter

Αναδυόταν έντονα το αίσθημα της αγανάκτησης στον λόγο του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29 Ιανουαρίου 2024, όταν μιλούσε για το έργο της ανάπλασης των αποθηκών ΑΣΟ.

«Ένα μεγάλο έργο, εμβληματικό, που το έχει ανάγκη η περιοχή και αυτό το έργο έπρεπε ήδη να είχε κατασκευαστεί…», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, ξεκινώντας όμως με την διαπίστωση ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί ο κ. Στεργιόπουλος για να απολογείται, που δεν έγινε το έργο, αλλά «έπρεπε να είναι ο κ. Μυλωνάς να απολογηθεί εδώ αλλά αυτός δραπέτευσε την επομένη των εκλογών γιατί δεν άντεχε να είναι σε αυτή τη θέση στην οποία είναι σήμερα ο κ. Στεργιόπουλος», επεσήμανε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας.

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Αυτή είναι η αλήθεια αλλά δεν είναι Δημοκρατία αυτό», εννοώντας ότι εκείνος που φέρει την ευθύνη οφείλει να είναι παρών και να δίνει εξηγήσεις κι όχι να «δραπετεύει» αφήνοντας σε άλλους την «καυτή πατάτα» στα χέρια τους.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ (ΜΗ) ΕΡΓΟΥ

Στην ουσία, τώρα, της υπόθεσης για την ανάπλαση των αποθηκών ΑΣΟ, ο κ. Αλεξόπουλος έκανε μια τρομαχτική αποκάλυψη. Ότι ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας «εκτέθηκε», όπως χαρακτηριστικά είπε. Και όντως εκτέθηκε διότι «το έργο εντάχτηκε στις 19/11/2018, πριν από 6 χρόνια, έφτασε να δημοπρατηθεί 23/9/21 και μετά από δύο χρόνια -τραγικές καθυστερήσεις- δημοπρατήθηκε χωρίς πλήρεις μελέτες και οικοδομική άδεια». Αλλά και το πιο εντυπωσιακό; Ότι ανέθεσε στον εργολάβο να κάνει μελέτες… «Παγκόσμια πρωτοτυπία» για προφανείς λόγους.

Συνεχίζοντας την εισήγησή του, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας έριξε την… «βόμβα»! Λέγοντας ότι στις 10/11/2023 είχαμε ένα έγγραφο, «ντροπιαστικό για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, που επί ημερών μου δεν θα επιτρέψω να συμβεί ποτέ και σε καμία περίπτωση, και να εκτίθεται έτσι ο Δήμος μας», τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, ένα έγγραφο απ’ τον αρμόδιο Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων που είχε εντάξει το έργο το 2018 και με το οποίο γνωστοποιούσε την απένταξη του έργου!

Με αιτιολογία; Σημαντική απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα της Πράξης, αλλά και γιατί ο εργολάβος έκανε από το 2022 διακοπή της σύμβασης, που ο πρώην Δήμαρχος αποδέχτηκε, έστω κι αν μεταγενέστερα γνωστοποίησε την εκ νέου υποψηφιότητά του και μιλούσε για το έργο που υποτίθεται θα γινόταν.

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ

Αλλά υπάρχει και ακόμα χειρότερο: Το ότι με το παραπάνω έγγραφο αποκαλύπτεται πως «ενοχλούσαν» διαρκώς τον πρώην Δήμαρχο (απ’ το Υπουργείο) για να προχωρήσει το έργο ώστε να μην απενταχθεί. «Αφήστε τις δικαιολογίες και ζητήστε ένα μεγάλο συγγνώμη για το έργο που χάθηκε», είπε προς τον κ. Μυλωνά ο κ. Αλεξόπουλος. Διαβεβαιώνοντας πως το έργο θα γίνει διά της αναζήτησης άλλων προγραμμάτων, που, όμως θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για κάποιο άλλο έργο. «Που είναι ο ίδιος να απολογηθεί στους κατοίκους;», ρώτησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας…

eggrafo1 eggrafo2

eggrafo3

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top