ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Δυτική Αχαΐα – Σκληρή απάντηση Μυλωνά: «Η δήθεν θεσμική προσήλωση της αντιπολίτευσης»

104096709 250747166209167 1559452609409222087 n
Με αφορμή την ανακοίνωση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, που αφορούσε την στάση του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (ο Δήμαρχος δεν παρέστη δια ζώσης), ήλθε η απάντηση δια στόματος του κ. Μυλωνά.

Σε ανακοίνωσή του λοιπόν, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς αναφέρει:

Σχετικά με την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης  Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Με πραγματική έκπληξη διάβασα την κοινή ανακοίνωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που με εγκαλούν επειδή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης  Οκτωβρίου πήρα μέρος μέσω βιντεοκλήσης και όχι διά ζώσης αλλά και για αλλά θέματα. Χαίρομαι γι’ αυτήν την εξαίρετη «θεσμική προσήλωση» των εμπνευστών της ανακοίνωσης. Αισθάνομαι όμως τον πειρασμό να ρωτήσω:

-Που ήταν αυτή η «θεσμική προσήλωση» όταν επί σειρά ετών η ΔΕΑΥΔ αφήνονταν να βουλιάξει και να βαδίζει σε αδιέξοδο;

-Που ήταν αυτή η «θεσμική προσήλωση», όταν επί σειρά ετών οι συνδημότες αφήνονταν χωρίς νερό;

-Που ήταν αυτή η «θεσμική προσήλωση», όταν γίνονταν ο χορός των απ’ ευθείας αναθέσεων έξω από τις προβλεπόμενες υπηρεσιακές  διαδικασίες, παρακάμπτοντας πλήρως την θεσμική υπόσταση και ρόλο των υπηρεσιών του Δήμου κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα;

Θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτή τη λίστα κατά βούληση. Σταματώ όμως εδώ αφού οι συνδημότες έχουν και μνήμη και κρίση.

Σε ότι δε αφορά τη συνεδρίαση της 11ης  Οκτωβρίου, και για την ενημέρωση των συνδημοτών αναφέρω ότι συνδύασα τη συμμετοχή μου μέσω βιντεοκλήσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ο νόμος προβλέπει, με την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την συζήτηση θεμάτων των αγροτών της περιοχής μας ως οφείλω να κάνω, επειδή συνέπεσε ο χρόνος των δύο γεγονότων.

Ο σεβασμός στους θεσμούς δεν είναι μικροπολιτικό αντιπολιτευτικό πυροτέχνημα αλλά καθήκον και υποχρέωση όλων των αιρετών του Δήμου.

Όπως καθήκον και υποχρέωσή μας είναι η σκληρή δουλειά για την εξυπηρέτηση των δημοτών! Αυτό απασχολεί τους δημότες, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε ως δημοτική αρχή».

You may also like

Comments are closed.