ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αχαΐα: Στο δρόμο της αποκατάστασης το παλιό Δημοτικό σχολείο στη Χαραυγή

sxoleio xaravgi
Η αποκατάστασή του και η χρήση του για τις πολιτιστικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων της Χαραυγής αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση η οποία γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας της δημοτικής αρχής για επισκευή και αναβάθμιση δημοτικών κτισμάτων και τη διάθεσή τους στις τοπικές κοινωνίες για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες τέτοιες σημαντικές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί σε μια σειρά κτιρίων όπως η επικείμενη έναρξη εργασιών στις παλιές αποθήκες του ΑΣΟ στην Αχαγιά προϋπολογισμού  1,4 εκατ. ευρώ, ο κινηματογράφος Κριμπά στα Σαγέϊκα  Προϋπολογισμού 832.300 ευρώ, το παλιό Σχολαρχείο στην Άνω Αχαΐα  προϋπολογισμού 437.465 ευρώ. Για τις δύο τελευταίες παρεμβάσεις  έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και  έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο  Εσωτερικών για χρηματοδότηση. Σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και τα Δημοτικά Σχολεία, στο Κράλη, στα Τσακώνικα κ.α.

«Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι προγραμματισμένες παρεμβάσεις που βρίσκονται σε διάφορα στάδια» δήλωσε ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Ο σχεδιασμός μας είναι να παραλαμβάνουμε παλιά σχολεία, δημοτικά καταστήματα, χώρους πολιτισμού ή γενικά κτίρια εμβληματικά για τις τοπικές κοινωνίες και να τα μετατρέπουμε σε κύτταρα πολιτισμού δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή και παρέχοντας, στους συνδημότες που τα αγκαλιάζουν, μια σημαντική δυνατότητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE 2

You may also like

Comments are closed.