ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Απεβίωσε η πρώην βουλευτής Φωτεινή Στεφανοπούλου

penthos
Για την γειτονιά των αγγέλων «έφυγε» η Πανεπιστημιακός και πρώην Βουλευτής,Φωτεινή Στεφανοπούλου, το γένος Δεκάζου, καταγόμενη από την Τρίπολη Αρκαδίας, που το 1993 είχε εκλεγεί βουλευτής Ηλείας με την Πολιτική Άνοιξη.

Η Φωτεινή Στεφανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά είχε καταγωγή από την Αρκαδία. Γόνος επιφανούς και Ιστορικής οικογένειας από την Τρίπολη. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιστορία των Θεσμών στο Paris II και Ιστορία των Δικαίων της Αρχαιότητας και Παπυρολογία στην Ecole Pratique Hautes Etudes (IVe Section, SciencesHistoriqves et Philologiques, Sorbone).

Στις εκλογές του Οκτώβρη το 1993, εκλέχτηκε Βουλευτής Ηλείας με το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης. Έκανε τεράστιο αγώνα μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Ακαδημαϊκό, Καθηγητή και Βουλευτή Στέφανο Β. Στεφανόπουλο, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη, με κύριο σκοπό και την επέκτασή του στην Ηλεία.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής της σταδιοδρομίας υπερασπίστηκε με πάθος τα αιτήματα των Ηλείων, που είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Τελευταία διετέλεσε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.

You may also like

Comments are closed.

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...