ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο βιαστής “ιερέας”… παίρνει ακόμη τον μισθό του από το δημόσιο

tueqjhymde62e191b07b54d

Κι όμως! Ο καταδικασθείς για βιασμούς ιερέας από το Αγρίνιο μισθοδοτείται ακόμη από το δημόσιο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας έκρινε τον ιερέα από το Αγρίνιο ένοχο για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων και για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και επέβαλε συνολικά 27 έτη κάθειρξης στον κατηγορούμενο με εκτιτέα τα 20 έτη, αφαιρουμένου ενός έτους που ήταν προφυλακισμένος.

Όπως ήταν λογικό, η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι να εκδικαστεί η έφεση.

Παρ’ όλα αυτά όσο και αν φαίνεται απίθανο μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει κάτι με την μισθοδοσία του. Μάλιστα ο ίδιος ο ιερέας στο δικαστήριο είχε αναφέρει ότι έπειτα από ένα χρόνο προφυλάκισης δεν είχε τεθεί σε αργία διότι δεν υπήρχε κάποια ποινή.

Ουσιαστικά παράλληλα με το ποινικό μέρος της υπόθεσης θα έπρεπε να «τρέχει» και το εκκλησιαστικό κομμάτι. Σε ότι αφορά αυτό, εφόσον υπάρχουν κατηγορίες για κάποιον κληρικό, ορίζεται εκκλησιαστικός ανακριτής που αναλαμβάνει τις διαδικασίες. Στη συνέχεια όταν ολοκληρωθούν οι ανακρίσεις ο κατηγορούμενος θα περάσει από επισκοπικό δικαστήριο και εφόσον η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή, το επισκοπικό θα μεταβιβάσει την απόφαση στο Συνοδικό Δικαστήριο. Άρα έως ότου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δεν μπορεί να του επιβληθεί κάποια ποινή.

Σε αυτό το σκέλος αρκετοί κατηγόρησαν την τοπική εκκλησία πως «κωλυσιεργεί», παρά το γεγονός της προφυλάκισης του ιερέα.

«Αν κάποιο Επισκοπικό δικαστήριο πριν από εμάς , είπε, είχε δικάσει την υπόθεση τώρα ο κατηγορούμενος θα είχε «ξουριστεί» και δεν θα ήταν ενώπιον μας με ράσο», είχε αναφέρει ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια στης δίκης στο ΜΟΔ Λευκάδας.

Υπήρχε μία απόφαση, που δεν λογίζεται ως ποινή, κάτι σαν «διαθεσιμότητα» που του απαγόρευε ουσιαστικά να τελέσει οποιαδήποτε ιεροπραξία έως όπου ολοκληρωθεί η δίκη.

Σήμερα οι ανακρίσεις για το εκκλησιαστικό κομμάτι είναι σε εξέλιξη και η μοναδική εξέλιξη ίσως αφορά την απαγόρευση τέλεσης κάθε είδους ιεροπραξίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας έχει ζητήσει την απόφαση του Δικαστηρίου της Λευκάδας για την καταδίκη του ιερέα ενώ τους περασμένους μήνες υπήρχε συνεννόηση Ιερόθεου με τη Σύνοδο ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

You may also like

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...

Comments are closed.