ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Οι πρώτοι 12 εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές που βγήκαν σε αναστολή

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Η εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας, κατ’ εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021, ξεκίνησε και στην Δυτική Ελλάδα.

 Το Ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εφαρμόστηκε από την Τρίτη 24-8-2021, στα τρία παραρτήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Νίκος Σταθακόπουλος: « Σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών τέθηκαν συνολικά 12 εργαζόμενοι σε σύνολο 80 στα παραρτήματα Αιγίου, Λεχαινών και Πύργου.

Πιο συγκεκριμένα: 8 εργαζόμενοι στο Αίγιο, 1 (μία) στον Πύργο και 3 στα Λεχαινά. Υπό εξέταση είναι 2 ακόμα περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι προέβαλαν όπως και οι υπόλοιποι, λόγους υγείας στην τριμελή επιτροπή που εξετάζει αυτές τις αιτήσεις, βάση ειδικής λίστας εξαιρέσεων που προσδιορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Αρνητική ήταν και η γνωμοδότηση της τριμελούς επιτροπής για τους 10 από τους 12 μη εμβολιασμένους εργαζομένους που τέθηκαν ήδη σε αναστολή εργασίας, άνευ αποδοχών».

πηγή: ertnews.gr

You may also like

Comments are closed.