ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί η Κρουαζιέρα

Facebook
Twitter
Πλεονεκτήματα που δίνουν την προοπτική του δωδεκάμηνου τουρισμού έχει η Αρχ. Ολυμπία και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος, ανέφερε μεταξύ άλλων στην συμμετοχή της στο συνέδριο της “διαΝΕΟσις” η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Η κα Αναστασοπούλου, μίλησε για τις προκλήσεις της τουριστικής ανάπτυξης στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα για το παράδειγμα της Αρχαίας Ολυμπίας.

“Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στο επίκεντρο είναι ένας ευλογημένος χώρος ο οποίος συνδυάζει όλα τα τουριστικά πλεονεκτήματα, στη νέα μας στρατηγική για τον τουρισμό επιδιώκουμε χωρική και χρονική επέκταση και η Αρχαία Ολυμπία συνδυάζει και τα δύο. Δηλαδή μπορεί να έχει τουρισμό δωδεκάμηνης διάρκειας ακριβώς εδώ” είπε η Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Η κα Αναστασοπούλου συνέχισε λέγοντας ότι “… η Αρχαία Ολυμπία διαθέτει πολιτιστικό αρχαιολογικό τουρισμό, οινοτουρισμό, αγροτουρισμό εν γένει προϊόντα ιδιαίτερα με ονομασίες προέλευσης, το ελαιόλαδό της, η σταφίδα της, όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους τουρίστες με στοχευμένες δράσεις, με στοχευμένα προγράμματα. Επίσης και το silver tourism είναι ένας τομέας που μπορεί να αξιοποιηθεί στην Πελοπόννησο, στην Ηλεία και ειδικότερα με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία διότι οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας μπορούν να έρθουν από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να περάσουν μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ στην περιοχή. Επιδιώκουμε πλέον και ως υπουργείο τουρισμού την ποιότητα έναντι της ποσότητας ώστε οι άνθρωποι που έρχονται να παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα να απολαμβάνουν τις ομορφιές της πατρίδας μας και βεβαίως να ενισχύουν και τις τουριστικές μας συμπράξεις. Γενικότερα είμαστε πολύ αισιόδοξοι, ταμείο θα κάνουμε στο τέλος του χρόνου αλλά ήδη δείχνουν ότι θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα του 2019 οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει”.

Αναφερόμενη στον τομέα της κρουαζιέρας, σημείωσε ότι “… είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας. Να σας πω ότι η τελευταία κρουαζιέρα για φέτος είναι προγραμματισμένη τον Ιανουάριο του 2023, αντίστοιχα για το Κατάκολο θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο διότι είναι ένα κομβικό σημείο. Με τον κατάλληλο συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας πιστεύω θα το πετύχουμε και έχουμε και άλλα σχέδια για την περιοχή τα οποία θα μου επιτρέψετε να σας αποκαλύψω σε έτερο χρόνο. Η Κυβέρνηση έχει τα μάτια της πάνω σας. Νομίζω και η παρουσία μας εδώ το αποδεικνύει”, σχολίασε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top