ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

E.E: Έγκλημα ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων

Facebook
Twitter
Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων αποτελεί έγκλημα και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, η αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας Βιέρα Γιούροβα, η αντιπρόεδρος για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας Ντούμπραβκα Σούιτσα, η επίτροπος Ισότητας Χέλενα Ντάλι και η επίτροπος Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων κ.Γιούτα Ουρπιλάινεν ενόψει της παγκόσμιας ημέρας μηδενικής ανοχής στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων στις 6 Φεβρουαρίου υπογραμμίζοντας ότι «Πρέπει να τον σταματήσουμε».

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια φρικτή πρακτική, που έχει πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών και των κοριτσιών, όπως λοιμώξεις, στειρότητα και χρόνιο πόνο. Η πρακτική αυτή θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία χιλιάδων γυναικών και κοριτσιών και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατό τους» αναφέρουν.

Στην κοινή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αν και πολλές κοινότητες έχουν εγκαταλείψει την πρακτική αυτή και τα πολιτισμικά ήθη αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, η πανδημία COVID-19 έχει επιβραδύνει την πρόοδο προς την εξάλειψή της. Οι συνθήκες εγκλεισμού καθιστούν την εξασφάλιση πρόσβασης σε υπηρεσίες πρόληψης, προστασίας και φροντίδας πιο σημαντική από ποτέ».

«Η εξάλειψη όλων των μορφών έμφυλης βίας, συμπεριλαμβανομένου του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της ΕΕ για την ισότητα» προσθέτουν τα μέλη του Σώματος των Επιτρόπων.

Τέλος, τονίζουν ότι «δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top