ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ε.Ε: «Όχι» σε επιπλέον 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Facebook
Twitter
H Κομισιόν ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 100 εκατ. επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, το οποίο περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Ε.Ε. με την εταιρεία.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι η καταληκτική ημερομηνία για την άσκηση του δικαιώματος έχει περάσει και η Ε.Ε. δεν σχεδιάζει να το ασκήσει, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση που είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters.

Η Κομισιόν παρήγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca, στο πλαίσιο συμβολαίου για την αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων, εκ των οποίων 100 εκατομμύρια ήταν κατ΄επιλογήν.

Παράλληλα, η Επιτροπή ανέφερε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 200 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson.

«Δεν μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει με τα κράτη μέλη για το αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης. Είναι λίγο πρόωρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Βάσει του συμβολαίου με την J&J, η Ε.Ε. έχει ήδη παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις και έχει δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top