ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Eμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Αντιδράσεις για τις αυξήσεις εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες

emporikos syloggos patras skaipatras 777x425 1
Με απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου αναπροσαρμόζονται βάσει του πληθωρισμού 9,6% οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ.

«Ένα ακόμη πλήγμα έρχεται να προστεθεί στα απανωτά χτυπήματα που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εξαιτίας του πληθωρισμού. «Εν μέσω μακροχρόνιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους, σαρωτικού κύματος ακρίβειας και συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών ο εμπορικός κόσμος καλείτε να επωμισθεί ένα νέο βάρος. Ένα βάρος με αμφίβολα έως ανύπαρκτα οφέλη για το μέλλον (συνταξιοδοτικό) που θα επιφέρει νέο κύμα χρεών στον ασφαλιστικό φορέα απώλεια παλαιών ρυθμίσεων, θα θέσει εκτός υγειονομικής κάλυψης επαγγελματίες και τις οικογένειες τους εν μέσω υγειονομικής κρίσης αλλά και κίνδυνο νέων λουκέτων και πλειστηριασμών» αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία καλείται η Κυβέρνηση «να αποσύρει το απαράδεκτο και εξοντωτικό μέτρο» και «να στηρίξει έμπρακτα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όχι με επικοινωνιακές φούσκες και προεκλογικές μεγαλοστομίες».

Σύμφωνα με την απόφαση, οι νέες εισφορές ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2023 και για την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, 210 ευρώ, από τώρα και στο εξής ο ασφαλισμένος θα πληρώνει 230 ευρώ. Παράλληλα, με απόφαση της Διοίκησης του ΕΦΚΑ παρατείνεται μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2023 η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας. Σημειώνεται ότι την κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έχει επιλέξει πάνω από το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών.

You may also like

Χωρίς τίτλο 1 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δεκτό έγινε το αίτημα της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για κατάθεση της γιατρού της Τζωρτζίνας! Ακούστε όμως τι έλεγε η παιδοκαρδιολόγος

Ομόφωνα αποδέχθηκε το ΜΟΔ το αίτημα της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για κλήτευση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής ...

Comments are closed.