ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ: Αναλογικό Προεδρείο ή όλοι εναντίον ενός;

emporikos sullogos patras
Του Κων/νου Φλαμή
Η επόμενη μέρα στον Εμπορικό Σύλλογο ξεκινά από σήμερα με συζητήσεις. Από την στιγμή που δεν υπάρχει αυτοδυναμία όλα δείχνουν ότι οι συνδικαλιστές θα οδηγηθούν σε μία κατ’ αναλογία εκπροσώπηση στο Προεδρείο, εκτός και αν κάποιοι… βάζουν «προαπαιτούμενα»!

Το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγεί σε σύνθεση και συνεργατικά σχήματα, καθώς δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία και τα μηνύματα που εκπέμπουν σχεδόν όλες οι πλευρές, δείχνουν ήδη προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή Πρόεδρος να εκλεγεί ο Γιώργος Βαγενάς από την πρώτη παράταξη και οι υπόλοιπες παρατάξεις αναλογικά να εκπροσωπηθούν στο Προεδρείο.

Ο συνδυασμός του Γιώργου Βαγενά «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» βγήκε νικητής των εκλογών, αλλά «τραυματισμένος», γιατί έχασε την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς έλαβε 361 ψήφους και 6 έδρες.

Ο πιο κερδισμένος είναι ξεκάθαρα ο πρώην πρόεδρος του ΕΕΣΠ Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος με τον συνδυασμό του «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» κατάφερε να πάρει 204 ψήφους και 3 έδρες και πλέον, βγαίνει αναβαθμισμένος παίζοντας ρόλο ρυθμιστή στη διαδικασία σχηματισμού του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Οφέλη, αποκόμισαν και οι νεοεμφανιζόμενοι συνδυασμοί «Νέα Πρόταση» του Μάκη Κατσιγιάννη και «Εμπορική Ανανέωση» της τριανδρίας Γιάννη Ρούπα – Μιχάλη Παντελή – Παναγιώτη Γουρδούπη, καθώς μπαίνουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο με δύο έδρες ο καθένας.

Απώλειες είχε ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» του Κώστα Τηλιγάδη, που έχασε τις μισές έδρες των εκλογών του 2019 και έμεινε με 2, ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σωτήρης Γαλάνης δεν κατάφερε να πάρει έδρα.

Όλοι πάντως οι επικεφαλής των παρατάξεων δήλωναν μέχρι και χθες ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία για το καλό του εμπορικού κόσμου κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Απομένει να το εφαρμόσουν στην πράξη στην πρώτη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

 Διατυπώνονταν ωστόσο και θέσεις που συνηγορούσαν στη συγκρότηση Προεδρείου από τις υπόλοιπες παρατάξεις πλην εκείνης του Γιώργου Βαγενά.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας ψήφισαν 1048 μέλη και έλαβαν:

  • «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» 381 ψήφους και 6 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Γιώργος Βαγενάς, Τάσος Νικολακόπουλος, Μάκης Μακρής, Ερμίνα Διονυσάτου, Γιώργος Λευκαδίτης και Αντώνης Ρώρος.
  • «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» 204 ψήφους και 3 έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Κώστας Ζαφειρόπουλος, Χρήστος Σολωμός και Χρήστος Αγγελόπουλος.
  • «Νέα Πρόταση» 158 ψήφους και 2 έδρες στους Μάκη Κατσιγιάννη και ΒασίληΣτριφτούλια.
  • «Εμπορική Ανανέωση» 125 ψήφους και 2 έδρες στους Γιάννη Ρούπα και Παναγιώτη Γουρδούπη.
  • «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» 115 ψήφους και 2 έδρες στους Κώστα Τηλιγάδη και Χρήστο Κωνσταντακόπουλο.
  • Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Σωτήρης Γαλάνης με 23 ψήφους έμεινε εκτός του διοικητικού συμβουλίου.

Από την έντυπη έκδοση

ΠΟΛΙΤΕΙΑ 27 06 22

You may also like

Comments are closed.