ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος: Η αντιπολίτευση ασκεί κριτική για το “Patras-Open Mall 2”

EBORIKOS SYLLOGOS
Nέα επίθεση, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση (3/8/2022) με επίκεντρο της συζήτησης τον φάκελο με την εξέλιξη του project για το “Patras-Open Mall 2” εξαπέλυσε χθες η παράταξη της αντιπολίτευσης «Εμπορική Ανανέωση».

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση για τις δράσεις του Οpen Μall, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου είχαν κληθεί οι υπεύθυνος του έργου Ιωάννης Μπαλάρης και οι εξωτερικοί συνεργάτες του έργου, Γεωργίου Θωμάς και Παπανδρέου Χρήστος.

Μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Ζαφειρόπουλο και τον κ. Μπαλάρη, φαίνεται ότι ακολούθησε μια διαλογική συζήτηση με τους συμβούλους του έργου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκ μέρους της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Ρούπας ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να αναλύσει τα οικονομικά δεδομένα του προγράμματος.

Εν συνεχεία όμως ο κ. Παπανδρέου αποχώρησε και εν συνεχεία ο πρόεδρος του Συλλόγου

κ.Ζαφειρόπουλος κατήγγειλε την αντιπολίτευση για προσβλητική συμπεριφορά.

«Ως σύμβουλος και αμειβόμενος από την σύμβαση μίσθωσης έργου, ο κ. Παπανδρέου δεν όφειλε να μας ενημερώσει για το αντικείμενο που του έχει ανατεθεί; Ποιος ήταν ο λόγος που δεν θέλησε να μας ενημερώσει και αποχώρησε; Βάσει της πρόσκλησης που του κάνατε για συμμετοχή στην ενημέρωση, δεν του αναφέρατε τις υποχρεώσεις του;» αναφέρει στην χθεσινή δήλωσή του ο κ. Ρούπας και συνεχίζει, απευθυνόμενος στον κ. Ζαφειρόπουλο: «Το μόνο ερώτημα που του απευθύναμε ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα οικονομικά του έργου και κατόπιν αυτού αποχώρησε και δήλωσε ότι παραιτείται. Εσείς κ.Πρόεδρε δεν προσβάλλεστε όταν ο αμειβόμενος από τον Σύλλογο που διευθύνετε, σύμβουλος έργου, αποχωρεί από την ενημέρωση;»

«Δεν θέλουμε να «πυροβολούμε» τον Σύλλογο, όπως αναφέρετε. Εμείς θέλουμε έναν σύλλογο ανοιχτό σε όλους που θα λειτουργεί με διαφάνεια. Το Open Mall 2 πραγματοποιείται με την συνδρομή του εμπορικού κόσμου της Πάτρας και εμείς ως συνδυασμός οφείλουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων μας» καταλήγει ο κ. Ρούπας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

«Οι ετερόφωτοι κομήτες (σ.σ. παρατάξεις «Εμπορική Ανανέωση και «Νέα Πρόταση») έχουν καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποδείξουν τον διαλυτικό ρόλο που έχουν έρθει να παίξουν στον ιστορικό Σύλλογό μας!» απαντά η διοίκηση του Συλλόγου σε χθεσινή ανακοίνωσή της εξηγώντας ότι εξ αρχής και για λόγους διαφάνειας οργανώθηκε  ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος του «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πάτρας». «Εξ’ αρχής όμως οι συνάδελφοι απέδειξαν ότι το μόνο που δεν τους ενδιέφερε ήταν η ενημέρωση. Ο κ. Ρούπας και δύο μέλη της παράταξής του και ο κ. Κατσιγιάννης αν και είχαν τον αναλυτικό φάκελο της πρότασης, επέμεναν λόγω αντιπολιτευτικού μένους να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι διάβασαν… Διέκοπταν συνεχώς την ενημέρωση τόσο από τον υπεύθυνο του έργου όσο και από τους επιστημονικούς συνεργάτες και εκφράζονταν επιθετικά, απαξιωτικά και προσβλητικά προς αυτούς» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει: «Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τον Δήμο και τους επιστημονικούς συνεργάτες του θα ολοκληρώσει σύμφωνα με τον νόμο και τις εγκεκριμένες διαδικασίες το καινοτόμο και πρωτοποριακό έργο δίνοντας νέες δυνατότητες ανάπτυξης στις επιχειρήσεις  της περιοχής παρέμβασης και φιλοδοξώντας αυτά τα οφέλη να επεκταθούν στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο Σύλλογος έχει συνέχεια και ιστορία. Είχε, έχει και θα έχει σταθερή προσήλωση στην υπεράσπιση της μικρομεσαίας τοπικής επιχείρησης και την εμπορική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία της πόλης. Αν θέλουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να συμβάλουν με εποικοδομητικές θέσεις και προτάσεις είναι καλοδεχούμενοι».

You may also like

Comments are closed.