ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έχετε καιρό να ελέγξετε το Gmail σας; Η Google μπορεί να διαγράψει το λογαριασμό σας

Facebook
Twitter
Από τον Δεκέμβριο η Google θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφαλείας, δήλωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Η διαγραφή των παλαιών λογαριασμών δεν σημαίνει μόνο την απώλεια πρόσβασης στο Gmail. Οι εργασίες στα Google Docs, Google Workspace, Google Photos και άλλα προϊόντα της Google θα διαγραφούν επίσης, όπως και τυχόν βίντεο που έχει ανεβάσει ένας επηρεαζόμενος χρήστης στο YouTube.

Μια εσωτερική ανάλυση της Google διαπίστωσε ότι οι εγκαταλελειμμένοι λογαριασμοί είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες από τους ενεργούς λογαριασμούς να διαθέτουν επαλήθευση δύο παραγόντων, μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που βοηθά στην επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός χρήστη, ανέφερε η εταιρεία. “Αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι“, δήλωσε η κ. Kricheli, “και μόλις ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως κακόβουλο περιεχόμενο”.

Η πολιτική τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι δεν θα αρχίσει να διαγράφει τους αχρησιμοποίητους λογαριασμούς πριν από τον Δεκέμβριο το νωρίτερο. Η Google δήλωσε ότι θα ξεκινήσει με την εκκαθάριση λογαριασμών που είχαν δημιουργηθεί αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού, η Google δήλωσε ότι θα παραδώσει διάφορες ειδοποιήσεις στους χρήστες μέσω του Gmail και τυχόν εφεδρικών διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν δοθεί.

Η κ. Kricheli δήλωσε ότι το σχέδιο διαγραφής ανενεργών λογαριασμών Google εφαρμόζεται μόνο σε προσωπικούς λογαριασμούς και δεν θα επηρεάσει οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Gmail και άλλες υπηρεσίες της Google.

Οι χρήστες της Google που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους για τουλάχιστον δύο χρόνια και δεν επιθυμούν τη διαγραφή του λογαριασμού τους μπορούν να τον διατηρήσουν ενεργό, απλά συνδεόμενοι στο Gmail ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία της Google, όπως το Google Drive, το YouTube ή το Google Search, ή κατεβάζοντας οποιαδήποτε εφαρμογή από το Google Play Store.

Πηγή: nytimes.com

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top