Έχουν ξεφύγει οι διαρρήκτες των Ι.Χ. στην Πάτρα (φωτ.)

Facebook
Twitter
Για διαρρήξεις οχημάτων έχουμε ξανακούσει, και μάλιστα αποτελούν δυστυχώς ένα συχνό, καθημερινό, φαινόμενο. Κι αυτό παρότι διανύουμε μακρά περίοδο απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία προφανώς δεν απέτρεψε τους επιτήδειους κακοποιούς από το να βγαίνουν από το λαγούμι τους για να «χτυπούν» τους στόχους που επιλέγουν κάθε φορά.

Όμως… άλλο να σου διαρρηγνύουν το αυτοκίνητό σου όταν αυτό είναι παρκαρισμένο στο δρόμο και ειδικά σε κάποιο ερημικό στενό δρομάκι και… άλλο να στο βανδαλίζουν μέσα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας. Όπως ακριβώς αναφέρει και η ανακοίνωση της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε παρακάτω και η οποία παραπέμπει σε περιστατικό διάρρηξης οχήματος μέσα σε στεγασμένη πυλωτή πολυκατοικίας σε περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του οδηγού, προκάλεσαν φθορές στο όχημα, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το ραδιοσιντί και ηχεία μεγάλης αξίας. Το βέβαιο είναι ότι οι διαρρήκτες των Ι.Χ. έχουν αποθρασυνθεί τον τελευταίο καιρό.

 

Όπως μάλιστα είναι φυσικό, το κρούσμα επίθεσης έχει προκαλέσει πονοκέφαλο τόσο στον ιδιοκτήτη του οχήματος, όσο όμως και στις διωκτικές αρχές που ήδη ενημερώθηκαν και διερευνούν την υπόθεση.

1 1

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση που συνέταξε το ίδιο το θύμα (φωτογραφία), άγνωστοι «άνοιξαν» το αυτοκίνητό του μάρκας Smart και χρώματος μαύρου, το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Και ενώ το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο όχι απλώς στην πυλωτή της πολυκατοικίας αλλά και στο γκαράζ «-2» της πυλωτής. Δηλαδή σε χώρο ακόμα πιο απομονωμένο και κλεισμένο αλλά και άκρως ιδιωτικής χρήσης.

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του οδηγού, προκάλεσαν φθορές στο όχημα, ενώ αφαίρεσαν από το εσωτερικό του το ραδιοσιντί και ηχεία μεγάλης αξίας, ακόμα και αντικείμενα σημαντικής αξίας που σχετίζονται με την λειτουργία του αυτοκινήτου. Λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης, ο ιδιοκτήτης του οχήματος απευθύνθηκε με δημόσια ανακοίνωσή του σε όλους τους γείτονές του – ενοίκους της πολυκατοικίας του με την ελπίδα ότι… ίσως είδε κάτι που να αποτελέσει χρήσιμο στοιχείο για τον εντοπισμό της ταυτότητας των δραστών.

Εκμεταλλεύονται την καραντίνα

Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση, που την κάνει ξεχωριστή από τις υπόλοιπες περιπτώσεις διάρρηξης αυτοκινήτων, είναι ότι το εν λόγω κρούσμα συνέβη σε στεγασμένο και κλεισμένο χώρο στάθμευσης. Το λεπτό σημείο ωστόσο είναι πως ο χώρος στάθμευσης αποτελείται από δύο υπόγεια επίπεδα (-1 και -2) εκ των οποίων όμως ο πρώτος όροφος παραμένει ανοιχτός δημόσια λόγω χρήσης του από σούπερ μάρκετ. Κάτι που εικάζεται ότι «άνοιξε» παράθυρο ευκαιρίας στους επίδοξους δράστες οι οποίοι τρύπωσαν και παρέμειναν κρυμμένοι στο χώρο έως ότου σταματήσει η κυκλοφορία και φύγουν όλοι και εκείνοι κάνουν άνετα τη δουλειά τους.

Επίσης είναι φανερό ότι οι διαρρήξεις οχημάτων έχουν αυξηθεί καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας λειτουργεί σαν «ευκαιρία» για τους κακοποιούς. Επειδή η περιορισμένη κίνηση στους δρόμους και ο εγκλεισμός των κατοίκων στα σπίτια τους κάνει να νιώθουν πιο ασφαλείς κατά τη διάρκεια των ενεργειών τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top