ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Έδρα στην Πάτρα, χάρη στο Πανεπιστήμιο, για πολλές απ’ τις νεοφυείς επιχειρήσεις

panepistimio
Μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη του πολυσχιδούς ρόλου του Πανεπιστημίου Πατρών στην τοπική παραγωγή και απασχόληση. Απόδειξη που αποτυπώνεται στην πρόσφατη έρευνα της «διαΝΕΟσις» για το προφίλ των εταιρειών start up στην Ελλάδα.

Έρευνα που θυμίζουμε ότι είχε ως επιστημονική υπεύθυνη την ομότιμη καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση και η οποία πραγματοποιήθηκε από τη συμβουλευτική εταιρεία Octane, επιχειρώντας να χαρτογραφήσει τις ελληνικές start up και το οικοσύστημα που τις υποστηρίζει.

«Η χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκαν οι περισσότερες start up, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χρονιές -σχεδόν 2 στις 10- ήταν το 2018», λέει η έρευνα και αποτυπώνει στη συνέχεια τη γεωγραφική κατανομή των νεοφυών επιχειρήσεων. Η μεγάλη πλειοψηφία των start up του δείγματος, το 93%, ιδρύθηκε την περίοδο 2013-2020. Περισσότερες από τις μισές ιδρύθηκαν στην Αθήνα. «Η αμέσως επόμενη επιλογή των ιδρυτών (15,4%) ήταν κάποια ευρωπαϊκή πόλη, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (12,7%), η Πάτρα (4,5%), οι ΗΠΑ και το Ηράκλειο (3%). Στη μεγάλη πλειοψηφία τους (76,4%) είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 10 εργαζόμενους».

Γιατί η Πάτρα είναι ψηλά στον χάρτη; Εξαιτίας του Πανεπιστημίου και των Σχολών του που είναι προσανατολισμένες στους κλάδους της τεχνολογίας.

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...
Tourismos gia olous 873x432.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι υποβάλλουν αιτήσεις, οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η πλατφόρμα ...

Comments are closed.