ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έδρα στην Πάτρα, χάρη στο Πανεπιστήμιο, για πολλές απ’ τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Facebook
Twitter
Μια ακόμα τρανταχτή απόδειξη του πολυσχιδούς ρόλου του Πανεπιστημίου Πατρών στην τοπική παραγωγή και απασχόληση. Απόδειξη που αποτυπώνεται στην πρόσφατη έρευνα της «διαΝΕΟσις» για το προφίλ των εταιρειών start up στην Ελλάδα.

Έρευνα που θυμίζουμε ότι είχε ως επιστημονική υπεύθυνη την ομότιμη καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση και η οποία πραγματοποιήθηκε από τη συμβουλευτική εταιρεία Octane, επιχειρώντας να χαρτογραφήσει τις ελληνικές start up και το οικοσύστημα που τις υποστηρίζει.

«Η χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκαν οι περισσότερες start up, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χρονιές -σχεδόν 2 στις 10- ήταν το 2018», λέει η έρευνα και αποτυπώνει στη συνέχεια τη γεωγραφική κατανομή των νεοφυών επιχειρήσεων. Η μεγάλη πλειοψηφία των start up του δείγματος, το 93%, ιδρύθηκε την περίοδο 2013-2020. Περισσότερες από τις μισές ιδρύθηκαν στην Αθήνα. «Η αμέσως επόμενη επιλογή των ιδρυτών (15,4%) ήταν κάποια ευρωπαϊκή πόλη, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη (12,7%), η Πάτρα (4,5%), οι ΗΠΑ και το Ηράκλειο (3%). Στη μεγάλη πλειοψηφία τους (76,4%) είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις με έως 10 εργαζόμενους».

Γιατί η Πάτρα είναι ψηλά στον χάρτη; Εξαιτίας του Πανεπιστημίου και των Σχολών του που είναι προσανατολισμένες στους κλάδους της τεχνολογίας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top