ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έφοδος της Αστυνομίας στη «νύχτα» της Πάτρας – «Μπραβιλίκια» και ξυλοδαρμοί στην ημερήσια διάταξη!

Facebook
Twitter
Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας με το ίδιο αντικείμενο, τόσο στους ίδιους όσο και σε άλλους χώρους διασκέδασης της Πάτρας, αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα με την ίδια πυκνότητα.

Τόσο το αιματηρό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό άνδρα από ομάδα μπράβων που έγινε πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όσο και η κόντρα ανάμεσα σε επικεφαλής δύο άλλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στη νύχτα της Πάτρας, ήσαν οι αφορμές για την επιχείρηση της περασμένης Παρασκευής 30/9/2022.

H ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

558

Ήταν μία επιχείρηση σχεδιασμένη από ημέρες και ύστερα από τις πρόσφατες πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση της τοπικής ηγεσίας της Αστυνομίας για αιματηρά επεισόδια που είχαν εξελιχθεί σε γνωστά κλαμπ της Πάτρας, ανάμεσα σε άτομα τα οποία φέρεται να συμμετέχουν σε κυκλώματα προστασίας.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και της ΟΠΚΕ Αχαΐας προχώρησαν συντονισμένα το βράδυ σε εφόδους σε καταστήματα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης.

Ο στόχος της εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης ήταν να σταλεί μήνυμα «προς κάθε κατεύθυνση» πως η Αστυνομία έχει γνώση καταστάσεων που εξελίσσονται στο χώρο της νύχτας, αλλά και προσώπων που δρουν σε καταστήματα και γι’ αυτό το λόγο προχώρησε και σε συνολικά έξι προσαγωγές ατόμων που κατά τις πληροφορίες έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα δραστηριότητες στο χώρο της νύχτας.

Οι έξι προσαχθέντες παρέμειναν για τρεις περίπου ώρες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.

5 e1664817012679

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» εκεί τους έγιναν πολλές ερωτήσεις που σχετίζονται είτε με τα πρόσφατα περιστατικά, είτε σχετικές με τη δραστηριότητα άλλων προσώπων που και αυτά έχουν παρουσία στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και τις πρώτες πρωινές ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας με το ίδιο αντικείμενο, τόσο στους ίδιους όσο και σε άλλους χώρους διασκέδασης της Πάτρας αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα με την ίδια πυκνότητα. «Θα γίνονται σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο και δεν θα επιτρέψουμε τη δράση σε οποιονδήποτε σχεδιάζει να δημιουργήσει προβλήματα στο χώρο της νύχτας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Πολιτεία» αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει απόλυτη γνώση των σχεδιασμών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας λειτούργησαν με αφορμή τις κόντρες που φαίνεται να έχουν προκύψει ανάμεσα σε άτομα και ομάδες που έχουν στοχοποιήσει το χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.

Τόσο το αιματηρό περιστατικό με τον ξυλοδαρμό άνδρα από ομάδα μπράβων που έγινε πριν από δύο περίπου εβδομάδες, τόσο και η κόντρα ανάμεσα σε επικεφαλής δύο άλλων ομάδων που δραστηριοποιούνται στη νύχτα της Πάτρας, ήσαν οι αφορμές για την επιχείρηση της Παρασκευής.

Πάνοπλοι αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε καταστήματα διασκέδασης τα οποία «χτένισαν» προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά ευρήματα -κυρίως όπλα- αλλά και πρόσωπα τα οποία κατά πληροφορίες σχετίζονται με ομάδες μπράβων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους έξι τους οποίους και προσήγαγαν χωρίς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να υπάρξει η οποιαδήποτε αντίσταση. Αντίθετα, οι προσαχθέντες έδειξαν διάθεση συνεργασίας και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα των αστυνομικών.

Ο ένας από αυτούς θεωρείται ως «κρυφός» ιδιοκτήτης καταστήματος διασκέδασης, ενώ έχει αναπτύξει και στο παρελθόν ανάλογη δραστηριότητα σε άλλα καταστήματα της περιοχής, τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και του χειμώνα.

ΑΛΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια της επιχείρησης αναζητήθηκαν και άλλα άτομα (εκτός από τους έξι προσαχθέντες) οι οποίοι ωστόσο δεν εντοπίστηκαν.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έψαχναν αλλοδαπό ο οποίος έχει στο πρόσφατο παρελθόν πρωταγωνιστήσει σε κάποια επεισόδια και μάλιστα ήταν εκείνος που φέρεται να είχε κατά λάθος πυροβολήσει μέσα σε κατάστημα εστίασης της πόλης, όταν εκπυρσοκρότησε πιστόλι το οποίο περιεργαζόταν σε κοινή θέα.

Αστυνομικές  «πηγές» θεωρούσαν επιτυχημένη την επιχείρηση και μάλιστα ανέφεραν πως τα μηνύματα που ήθελε να στείλει η Αστυνομία ελήφθησαν από όλους τους αποδέκτες.

Aπό την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” της 3/10/2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top