ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΕΥΡΩΖΩΝΗ – Νοικοκυριά: Ενα στα 5 αποταμίευσε στην πανδημία

Facebook
Twitter

Μόλις το 1/5 των νοικοκυριών της Ευρωζώνης κατάφερε να αποταμίευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με ανάλυση της ΕΚΤ.

Όπως διαπιστώνει, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε έξι από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021, το 20% των ερωτηθέντων αύξησε τις αποταμιεύσεις του, ενώ το 16% είδε μείωση σε αυτές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα περισσότερα νοικοκυριά δεν διαθέτουν το αναγκαίο επιπλέον αποθεματικό για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, ο οποίος πλήττει τις χώρες.

Ευρωζώνη: Αδειος ο κουμπαράς των νοικοκυριών - Ενα στα πέντε αποταμίευσε στην πανδημία

«Η κατανομή των αποταμιεύσεων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενδέχεται επομένως να περιορίσει την δυνατότητά τους να στηρίξουν την τρέχουσα ανάκαμψη της κατανάλωσης έναντι της αντίστροφης επίπτωσης της πρόσφατης αύξησης στις ενεργειακές τιμές», δήλωσαν οι οικονομολόγοι Maarten Dossche, Δημήτρης Γεωργαράκος, Aleksandra Kolndrekaj και Francisco Tavares.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι «η κατανάλωση στηρίζεται στις αποταμιεύσεις που συγκέντρωσαν τα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και από μία ισχυρή αγορά εργασίας».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top