ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έγινε «καρναβάλι» η εστίαση! Κατάστημα εσωρούχων έψηνε σουβλάκια!

Facebook
Twitter

Η τραγωδία των Τεμπών ανάγκασε τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ) να καθυστερήσει την έκδοση ανακοίνωσης για όσα τραγελαφικά συνέβησαν το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού.

Τελικά η ανακοίνωση εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη, και στη συνέχεια μιλώντας στην «Πολιτεία» ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Τάσος Γιατράς περιέγραψε με λεπτομέρειες… όσα είδαν τα μάτια του, και όσα «ανέβηκαν» στο διαδίκτυο με φωτογραφίες!

Πλέον ο ΣΚΕΑΝΑ ζητά απαντήσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, για την συγκεκριμένη εικόνα που παρουσίασε η Πάτρα το τριήμερο του Καρναβαλιού!

Οι  δεκάδες επώνυμες καταγγελίες, φωτογραφίες, βίντεο απ’ τις εικόνες ασυδοσίας, είναι στην διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής. Σύμφωνα με τον κ. Γιατρά σε αυτό το καρναβάλι είδαμε μέχρι και κατάστημα που πουλά εσώρουχα… να πουλά σουβλάκια! Άλλα εμπορικά να έχουν βάλει πάγκους απέξω και να πωλούν ποτά και μαυροδάφνες.

Ακόμη και στη Ρήγα Φεραίου! Αλλά το πιο τραγελαφικό ήταν αυτό με το κατάστημα εσωρούχων όπου στη βιτρίνα είχε σουτιέν και σλιπάκια και ακριβώς μπροστά… το τσίκνιζαν! «Προφανώς ήθελαν να βγάλουν μερικά από τα σπασμένα των ημερών. Αλλά είναι σαν να πει κάποιος ψητοπώλης που έχει άδεια πως… ‘με 10 σουβλάκια δίνω δώρο ένα εσώρουχο’», συμπληρώνει ο κ. Γιατράς.

giatras
Τάσος Γιατράς

Στον κλάδο της οργανωμένης εστίασης οι περισσότεροι είναι έξαλλοι με την εικόνα πλήρους ασυδοσίας σε όλο το τριήμερο του Καρναβαλιού. Το γεγονός επεσήμανε και ο συνδικαλιστής και πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργος Κολλιόπουλος.

Κι όχι μόνο γιατί ουσιαστικά οι έλεγχοι που έγιναν ήταν πολύ λίγοι, αλλά κυρίως γιατί πριν το Καρναβάλι, οι επιχειρήσεις δέχθηκαν επισκέψεις και προτροπές από Αστυνομία και Δήμο να απομακρύνουν τα ατελώς ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα από τους πεζόδρομούς του κέντρου.

Επίσης, επειδή είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συζητήσεις και συσκέψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να παρθούν τα ανάλογα μέτρα και να κυνηγηθεί η υπαίθρια εστίαση και οι πλανόδιοι πωλητές. Γι’ αυτή την εικόνα βέβαια ευθύνεται και μέρος της εστίασης, καθώς επιχειρήσεις του κέντρου είχαν βγάλει ψησταριές και ηχεία έξω, ενώ σε κάποια σημεία είχαν στηθεί από μαγαζιά έως και υπαίθρια μπαρ.

Οι μικροπωλητές είχαν στήσει πάγκους, ακόμα και βανάκια με κινητές ψησταριές, προερχόμενα από άλλες πόλεις, που πωλούσαν σουβλάκια, σάντουιτς, μπύρες και μαυροδάφνες, ενδεχομένως και αμφιβόλου ποιότητας! «Μέχρι και καντίνες είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης. Χωρίς καμία άδεια. Ο καθένας έκανε ότι ήθελε» τόνισε στην «Πολιτεία» ο κ. Γιατράς.

kolliopoulos
Γιώργος Κολλιόπουλος

Η ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ διατυπώνεται -με ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο- η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην κορύφωση της αποκριάτικης Πάτρας, όπου «η οργανωμένη εστίαση έμεινε εντελώς απροστάτευτη απ’ τους επίσημους φορείς του κράτους και της πόλης, κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου μετατράπηκε σε υπαίθριο κατάστημα από πλανόδιους, «επαγγελματίες» εστίασης, εμπορικά καταστήματα, από οποιονδήποτε θέλησε να πουλήσει ανεξέλεγκτα τα πάντα», όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη.

Το ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ ασκεί αιχμηρή κριτική προς αρμόδια όργανα και φορείς της Πολιτείας, που είναι επιφορτισμένοι με την αρμοδιότητα του ελέγχου της αγοράς, τονίζοντας», με σαφείς αιχμές προς Αρχές που εμπλέκονται: «Αν κι έχει περάσει μια εβδομάδα από την λήξη του Καρναβαλιού, μόνο μισόλογα και μετάθεση ευθυνών, γραφειοκρατικές αντιπαραθέσεις, δήλωση αδυναμίας ελέγχου και ικανοποίηση για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.

Θα συμφωνήσουμε 100% μόνο στο τελευταίο. Ευτυχώς πετύχαμε να έχουμε ένα ασφαλές Καρναβάλι. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, γιατί όλοι γίναμε, μάρτυρες της μεγαλύτερης ανεξέλεγκτης υπαίθριας εστίασης που βίωσε ο θεσμός. Η εικόνα αυτή είναι επιλογή. Καμία παρέμβαση. Κανένας έλεγχος. Όλοι παρατηρητές».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top