ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εγκαινιάστηκε το νέο Ολυμπιακό Μουσείο στο Μαρούσι

olympiako moyseio
Τις πύλες του στο κοινό άνοιξε την Παρασκευή το πρωί το ολοκαίνουργιο Ολυμπιακό Μουσείο, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Έτοιμο από καιρό, το θεματικό μουσείο που φιλοξενεί αγαπημένα αντικείμενα Ολυμπιονικών, περιμένει να δεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στις αίθουσές του, που βρίσκονται εντός γνωστού εμπορικού κέντρου στη Λεωφόρο Κηφισίας.

 

3.000 χρόνια ιστορίας σε 1.800 τ.μ.

Το Μουσείο αναβιώνει την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινώντας από την κοιτίδα των Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα, έως τις σύγχρονες διοργανώσεις, παρουσιάζοντας σπάνια εκθέματα και πλούσιο διαδραστικό οπτικοακουστικό υλικό.

Στο υπερσύγχρονο μουσείο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί ανάμεσα σε εκθέματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να δει στολές και προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών.

Από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα είναι η Διαδραστική Χάρτα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα digital βιβλίο που δείχνει την ιστορία των αγώνων, στιγμιότυπα από τις τελετές έναρξης και λήξης και απεικονίζει τις αξίες του Oλυμπισμού.

Το νέο Ολυμπιακό Μουσείο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΕ και της ΔΟΕ και είναι μέλος του Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 21.00.

Κρατήσεις εισιτηρίων θα γίνονται σύντομα και ηλεκτρονικά.

Το Μουσείο βρίσκεται εντός του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης του ΑΘΗΝΑ 2004 (Λ. Κηφισίας, Μαρούσι), ενώ το εισιτήριο κοστίζει 7 € για τους ενήλικες και 2 € για τα παιδιά.

You may also like

Comments are closed.