ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Εγκεφαλικά νεκρό αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε ένα φασόλι – Συγκλονίζει ο πατέρας του

Αγρίνιο

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ένα αγοράκι 2,5 ετών έμεινε εγκεφαλικά νεκρό όταν παίζοντας με τις αδελφές του κατάπιε ένα φασόλι, που του έφραξε τον αεραγωγό.

«Τον έχουμε χάσει. Έχει φύγει από τη ζωή» ανέφερε ο πατέρας του μικρού αγοριού. Όλα συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.

«Γίνεται η οξεία απόφραξη, ξαφνικά. Η οξεία απόφραξη σημαίνει ότι σαν κάτι να μου κλείνει τον αεραγωγό, να μου κλείνει το στόμα και την μύτη. Σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά, παθαίνω καρδιακή ανακοπή.

Οπότε σταματάει η καρδιά μου. Στο νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον επαναφέρουν και να του αφαιρέσουν το φασόλι αλλά η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει», είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο.

«Πάλεψαν οι γιατροί, πάλεψε ένας εξωτερικός γιατρός που είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Τον επανάφεραν οι γιατροί» συμπλήρωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού.

Το παιδί μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ρίου. Δίνει μάχη αλλά δεν τα καταφέρνει. Οι γιατροί διαπιστώνουν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Δυστυχώς μετά από αυτές τις καρδιακές ανακοπές ο εγκέφαλος αντιδρά πάρα πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένα κακοηθέστατο οίδημα, το οποίο επιφέρει και τον θάνατο, δηλαδή ο θάνατος ο εγκεφαλικός επήλθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άνιση μάχη του μικρού Γιώργου σε εμάς», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Κι εκείνη, την πιο δύσκολη ώρα για τους γονείς, που αποχαιρετούν το σπλάχνο τους, με μεγαλείο ψυχής αποφασίζουν να δωρίσουν τα όργανα του μικρού Γιώργου για να σωθούν άλλα παιδιά.

«Aν είναι να κρατήσουμε κάτι από αυτούς τους γονείς είναι να τους κάνουμε να νιώσουν περήφανοι για το παιδί τους, για την οικογένεια τους, για τα αδελφάκια, για τα δύο κορίτσια που έχουν μείνει πίσω, και να είναι περήφανοι για τον αδελφό τους, ο οποίος καταφέρνει και κάνει πράγματα που ένας άνθρωπος δεν θα καταφέρει ποτέ να κάνει στην ζωή του, να δώσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους», συμπλήρωσε ο κ. Ηλιάδης.

You may also like

Comments are closed.