ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Εγκλωβισμένη στις φλόγες η νύφη – Η φωτιά στη Ζήρεια ανέβαλε τον γάμο τους

αννα 2
Του Κωνσταντίνου Φλαμή
Το μυστήριο τελέστηκε την επόμενη μέρα… με άδεια Μητροπολίτη

Όλη η Ελλάδα καιγόταν, η Ζήρεια είχε παραδοθεί στις φλόγες, κινδύνευαν οι λουόμενοι σε Λόγγο, Καμάρες, Μπούκα και μία νύφη… είχε εγκλωβιστεί! Ο λόγος για την Βίκυ Σοφιού από τις Καμάρες.

Ο γάμος της θα γινόταν το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιουλίου στον Μαραθιά Φωκίδος.

Η νύφη θα έφευγε από τις Καμάρες και θα μετέβαινε «απέναντι» με σκάφος προκειμένου εκεί να συναντήσει τον αγαπημένο της Δημήτρη Ράπτη, μηχανικό!

Μάλιστα είχε επιλεγεί η συγκεκριμένη ημερομηνία (τελευταία ημέρα του Ιουλίου), καθώς όπως είναι γνωστό το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου δεν γίνονται γάμοι.

Το ζευγάρι ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η νύφη ετοιμαζόταν όταν έπιασε η φωτιά στη Ζήρεια. Άκουσε με αγωνία τις επισημάνσεις της Πολιτικής Προστασίας, έβλεπε τις φλόγες να «κατεβαίνουν» προς την παραλία και τότε άρχισε να ανησυχεί.

Μέχρι που… έκλεισαν και οι δρόμοι! Οι φλόγες μάλιστα έφθασαν πολύ κοντά στο σπίτι της, με αποτέλεσμα άπαντες… να είναι στο πόδι σε μία προσπάθεια να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η ώρα περνούσε και όλα έδειχναν πως ο γάμος δεν θα γινόταν!

Η Βίκυ σε συνεννόηση με τον Δημήτρη, ο οποίος βρισκόταν εκείνη την ώρα σε ξενοδοχείο στην Πάτρα και αγωνιούσε και εκείνος για την εξέλιξη της πυρκαγιάς έκριναν πως θα έπρεπε ο γάμος να αναβληθεί, καθώς ούτε οι καλεσμένοι τους θα μπορούσαν να περάσουν στο Μαραθιά Φωκίδος.

Επικοινώνησαν άμεσα με τον οικείο Μητροπολίτη ο οποίος τελικά επέτρεψε να τελεσθεί το μυστήριο Κυριακή πρωί!

Έτσι αφού έσβησε η φωτιά στην παραλιακή ζώνη και άνοιξαν οι δρόμοι, η νύφη… κατάφερε να περάσει απέναντι. Παντρεύτηκε τον καλό της μια μέρα μετά και σίγουρα αυτή η μέρα… θα της μείνει… διπλά αξέχαστη!

Κωνσταντίνος Φλαμής

 

You may also like

Comments are closed.