ΚΟΣΜΟΣ

Εγκρίνεται μέχρι την Παρασκευή (4/6) το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac

pagkosmios organismos ygeias
Την Παρασκευή (4/6) αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της κινεζικής Sinovac με την ονομασία Coronavac ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με την απόφαση αυτή το δεύτερο κινεζικό εμβόλιο το οποίο χρησιμοποιείτε ήδη σε 45 χώρες θα γίνει το έκτο κατά σειρά εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο χορηγείται άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τα κλινικά στοιχεία το εμβόλιο παρουσιάζει υψηλή αποτελεσματικότητα που κυμαίνεται από 50 έως 91%, ενώ με βάση τα ίδια στοιχεία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τους θανάτους κατά 100% αλλά και τις νοσηλείες λόγω σοβαρών συμπτωμάτων κατά 77,9%.

Εν τω μεταξύ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνεχίζει να εξετάζει με την διαδικασία της κυλιόμενης επισκόπησης την χορήγηση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα εμβόλια της γερμανικής CureVac, της κινέζικης Sinovac, της αμερικανικής Novavax για τα οποία αναμένεται να αποφανθεί εντός του Ιουνίου, ενώ το ρωσικό Sputnik V, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να εγκριθεί στο διάστημα που προσδιορίζεται από τα μέσα Ιουλίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ