ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στη Βρετανία

Facebook
Twitter
Το εμβόλιο COVID-19 μιας δόσης της Johnson & Johnson έχει εγκριθεί για χρήση, από τον ρυθμιστή φαρμάκων του Ηνωμένου Βασιλείου – Οι δόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες αργότερα μέσα στο έτος.

 

Η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο COVID-19 Janssen πληροί τα αναμενόμενα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας.  Η ανεξάρτητη επιτροπή για τα φάρμακα (CHM) εξέτασε την απόφαση του MHRA και την ενέκρινε.

Νωρίτερα φέτος, το εμβόλιο μίας δόσης αποδείχθηκε ότι ήταν 67% αποτελεσματικό συνολικά στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 και 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών ή νοσηλείας.

Το εμβόλιο μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, μεταξύ δύο έως οκτώ βαθμών, καθιστώντας το ιδανικό για διανομή σε σπίτια και άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέσω της Ειδικής Ομάδας Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν εξασφαλιστεί 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και για τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου και οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να φτάσουν αργότερα φέτος.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Matt Hancock είπε:

«Πρόκειται για μία περαιτέρω ώθηση στο εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει ήδη σώσει πάνω από 13.000 ζωές, και σημαίνει ότι έχουμε πλέον τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια που έχουν εγκριθεί για να βοηθήσουν στην προστασία των ανθρώπων από αυτόν τον απαίσιο ιό.»

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top