ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Εικαστικός Διαγωνισμός για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Facebook
Twitter
Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με την Επιτροπή του ΑΠΘ για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχουν προκηρύξει εικαστικό διαγωνισμό, για να τιμήσουν την διακοσιοστή επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι μια σύνθεση εικαστικού έργου εμπνευσμένου από την Επανάσταση του 1821, μια ιστορική περίοδος που ενέπνευσε την εικαστική παραγωγή με έργα που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε τέσσερις κύκλους: έργα που συνέδεσαν το παρελθόν με το παρόν, έργα που αφορούσαν «Σκηνές του Αγώνα», έργα με θέμα τον «θνήσκοντα ήρωα» και έργα που αναπαριστούσαν τα δεινά του πολέμου και κυρίως τη ζωή των αμάχων. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να εμβαθύνουν στη σύγχρονη σημασία της ιστορικής εθνικής επετείου. Με αφετηρία το 1821, η νέα γενιά θα πρέπει να αναλογιστεί τις ποικίλες αποχρώσεις και εκδηλώσεις της έννοιας του παρελθόντος σε σχέση με το σήμερα, να νοηματοδοτήσει τον ηρωισμό σε διαφορετικές στιγμές της ιστορίας και να στοχαστεί τα δεινά του πολέμου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και των τριών κύκλων σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ των ετών αποφοίτησης 2016 έως και 2020. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 28η Απριλίου 2021.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top