ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ: Τι απαντά ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν. Αχαΐας για τα “Απογευματινά Χειρουργεία”

xeirourgeio
| Η σκέψη, οι παγίδες και η αντι-πρόταση για τα Απογευματινά Χειρουργεία

 

«Πρέπει να δούμε το νομοσχέδιο και να δούμε πώς θα λειτουργήσει. Σαν σκέψη, είναι καλή, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών για τα χειρουργεία», σημειώνει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαϊας (Ε.Ι.Ν.Α.) κ. Ευγένιος Ταπίνης με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Αχαϊκή Πολιτεία”.

Ο κ. Ταπίνης, όμως, διευκρινίζει:

ταπινης 1 1

 

«οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να ‘βαπτίσει’ οποιοδήποτε χειρουργείο θέλει, και να το βάλει όπου θέλει. Για παράδειγμα, μία κήλη, που πρέπει να χειρουργηθεί σε δύο μήνες, μπορεί ο γιατρός να την βάλει σε μία εφημερία. Δεν θα ελεγχθεί από κανέναν. Εννοώ ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι, αν θέλει κάποιος, και το βλέπουμε καθημερινά όταν έρχονται ασθενείς με τη βαλίτσα τους, προσυμφωνημένα, για να μπουν. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλές παγίδες».

Δίνει ένα άξιο προσοχής παράδειγμα «παγίδας»:

«Το πρόβλημα, δεν είναι ότι θα δώσω δύο χιλιάδες σε ένα απογευματινό χειρουργείο και θα γλιτώσω τα 7,5 χιλιάρικα στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί αν σας ζητούσα να με βάλετε πρωτοσέλιδο και σας έλεγα ‘θα σας δώσω δύο χιλιάρικα’, και μετά σας έλεγα, ‘κόψτε μου τιμολόγιο ή απόδειξη και θα φορολογηθείτε’, τι θα μου απαντούσατε; Θέλω δηλαδή να πω ότι επειδή η φορολογία των γιατρών είναι ήδη υψηλή, αν τα απογευματινά ιατρεία μπουν στο εισόδημα των γιατρών, τότε πολύ απλά, αντί να δώσει δύο χιλιάρικα σ’ ένα απογευματινό χειρουργείο, να πληρώσει το νοσοκομείο και να φορολογηθεί ο εκάστοτε γιατρός σ’ όλη την Ελλάδα, θα προτιμήσει να πάρει χίλια ευρώ «μαύρα» και να μην φαίνονται πουθενά».

Και καταλήγει: «Αν λοιπόν βάζεις τον ασθενή να πληρώσει για απογευματινά χειρουργεία, και καταλήξεις να έχεις τρία χειρουργεία το μήνα, μην το κάνεις.Πάρε τρεις επικουρικούς γιατρούς και βάλτους να δουλέψουν. Το ίδιο θα ‘ναι».

 

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ