ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητά έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών από εγκληματική οργάνωση

sfiri dikastirio
Παραγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας προκειμένου να ερευνήσουν και να διαβιβάσουν όποια στοιχεία προκύψουν που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός πυρκαγιών, ασυνήθους έντασης και έκτασης, που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες ημέρες, με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον και ιδίως στο δασικό πλούτο της χώρας, σε κτίρια, εγκαταστάσεις, σε αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες και σε τουριστικές υποδομές, με κίνδυνο μάλιστα για τη ζωή μεγάλου αριθμού συνανθρώπων μας, καθώς και ο «συγχρονισμός» στην εκδήλωσή τους, δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς» αναφέρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Την έρευνα και τη σύνταξη της ποινικής δικογραφίας ανέθεσε στην Εποπτεύουσα Εισαγγελέα Εφετών θα ενημερώνει τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη

 

You may also like

Comments are closed.