ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις για την ιστορική Μάχη της Καλαμάτας

kalamata maxi
Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τη Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941), ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός καθώς ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς, Έλληνες, Σέρβους και Εβραίους, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

Σε επικοινωνία του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, η καθιερωμένη εκδήλωση, που το 2020 λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε, φέτος θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς την φυσική παρουσία εκπροσώπων τους. Λόγω των μέτρων για την πανδημία, περιορισμένη θα είναι και η συμμετοχή εκπροσώπων Αρχών.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα είναι διήμερες, ώστε να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή, όσων λόγω απόστασης και πανδημίας, δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμάτας, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 και ώρα 20.00, διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας».

Την επομένη, Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

You may also like

draseis patra kallitexnika ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αχαΐα: Συμμετοχή σχολείων της Α/Βαθμιας και Β/Βαθμιας Εκπαίδευσης, σε δράσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας, στα Παλαιά Σφαγεία

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκίνησε  μεταξύ ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και της Εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού μας. ...

Comments are closed.