ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για τον Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο από την Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών

thhjomdaei618abc5088464

Η Εταιρεία Αχαϊκών Σπουδών πραγματοποιεί Ιστορική Εκδήλωση με θέμα: «Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος, άγνωστες πτυχές της ζωής και της δράσης του κατά την Επανάσταση του 1821» που θα γίνει στην Πάτρα, αυτό το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην οδό Κορύλλων 2, στην άνω πόλη.

Ομιλητές θα είναι οι:

-Στάθης Κουτρουβίδης, Ιστορικός, τμήμα κοινοβουλευτικών αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής: «Ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος και η δράση του μέσα από ένα αρχείο».

-Γιώτα Καΐκα – Μαντανίκα, Ιστορικός: «Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος: Η ζωή και το έργο του».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο Ισίδωρος Σιδερόπουλος, δημοσιογράφος.

*Για την είσοδο των ενηλίκων είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή και βεβαίωσης αρνητικού rapid-test τελευταίου 48ώρου, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Οι ανήλικοι 4-11 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου. Οι ανήλικοι 12-17 ετών προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού rapid-test τελευταίου 48ώρου.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας για την είσοδο στο χώρο και για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι υποχρεωτική.

*Ο Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος (1766-1826) ήταν Πελοποννήσιος έμπορος, πρόκριτος και μια από τις ευγενέστερες μορφές της Επανάστασης του 1821 μαζί με τον Αθανάσιο Κανακάρη και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

You may also like

Comments are closed.